Gerekçemiz; İletişim Alanındaki Değişen Dinamiklere Ayak Uydurmak..

Günümüzde iletişim, teknolojik gelişmelerin hızlı bir şekilde evrildiği ve toplumsal dinamiklerin sürekli değiştiği bir çağda, daha önce hiç olmadığı kadar önemli bir role sahiptir. İletişim disiplini, bu değişen şartlara adapte olmalı ve geleceğin iletişimcilerini hazırlamak için güncel ve kapsamlı bir eğitim sunmalıdır. Bu nedenle, İletişim Fakültemizde bulunan "İletişim Bilimleri" adlı bölümümüzün ismini "Yeni Medya ve İletişim" olarak değiştirmek istiyoruz. İşte bu değişiklik yapılmasının bazı temel gerekçeleri:

1. Teknolojik Dönüşüm: Geleneksel medya kanallarının yanı sıra dijital medya, sosyal medya ve internet gibi yeni iletişim araçları, iletişim pratiğini ve işleyişini kökten değiştirmiştir. Bu değişen teknolojik skala, iletişimcilerin yeni medya becerilerini öğrenmelerini ve bu değişen ortamlarda başarılı olmalarını gerektirir.

2. Toplumsal Etkiler: Yeni medya, toplumun farklı katmanlarına etki etmektedir. Sosyal medyanın politik, kültürel ve ekonomik etkileri gün geçtikçe artmaktadır. İletişimciler, bu değişen dinamikleri anlayabilmeli ve toplumun bu dönüşümlere nasıl tepki verdiğini analiz edebilmelidir.

3. İş Dünyasının İhtiyaçları: İş dünyası da iletişimcilerden yeni medya ve dijital iletişim konularında uzmanlık beklemektedir. Reklamcılık, pazarlama, halkla ilişkiler ve medya sektörleri, yeni medya ve iletişim alanındaki profesyonellere ihtiyaç duymaktadır.

4. Mezunların Rekabet Gücü: "Yeni Medya ve İletişim" adı altında bir bölüm, mezunlarımıza daha geniş bir yelpazedeki iş fırsatlarına erişim sağlayacaktır. Aynı zamanda, bu değişiklik, potansiyel öğrencilere daha çağdaş ve çekici bir program sunma fırsatı verecektir.

5. İleriyi Planlamak: Bu değişiklik, geleceğe yönelik bir stratejik hamle olarak görülmelidir. İletişim fakültesi, değişen iletişim ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek için adını güncellemelidir.

Sonuç olarak, "Yeni Medya ve İletişim" adı altında bir bölüm, iletişim fakültemizi günümüzün dinamiklerine uygun hale getirerek, öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sunma ve mezunlarımıza rekabet avantajı kazandırma fırsatı sunacaktır. Bu değişikliğin yapılması, iletişim disiplininin geleceğini güvence altına alacaktır.