Pedagojik Formasyon Müfredatında bulunan derslerden muaf olmak isteyen pedagojik formasyon öğrencileri, aşağıdaki linkte yer alan formu doldurarak başvuru belgelerini 06.10.2022 mesai bitimine kadar (17:00) Eğitim Fakültesi Öğrenci İşlerine teslim etmelidir.

Muafiyet işlemleri sırasında AKTS ve ders içeriklerine dikkat edileceğinden, içerisinde derslerin AKTS değerlerinin de bulunduğu tranksript belgesinin muafiyet başvuru formuna ek olarak teslim edilmesi gerekmektedir.

YÖK'ün yayınlamış olduğu "Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar" da pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının  "öğretmenlik uygulaması" dersi muafiyeti yer almadığı  için  "Öğretmenlik Uygulaması" dersinden muaf olunamayacaktır.

Diğer dersler için muafiyet işlemleri de Yozgat Bozok Üniversitesi Ön lisans Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

Ders muafiyeti formunu indirmek için tıklayınız.