You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

YOBÜ-UZEM ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİNE ÜYE ÜNİVERSİTELERE TANITILDI


Üniversitemiz Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürlüğü tarafından “Uzaktan Eğitim Sürecinin Anadolu Üniversiteler Birliğine Üye Üniversitelere Tanıtım Programı”  düzenlendi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Üniversitemiz Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe ve Anadolu Üniversiteler Birliği’ne Üye Abdullah Gül Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi ve Üniversitemiz UZEM temsilcileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, üniversitemizin ve diğer üniversitelerimizin potansiyellerini ortak ve birlikte kullanımı ve bu çerçevede beraber bir yol haritası çizilmesi adına Anadolu Üniversiteler Birliği’nin önemine dikkat çekti. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ Anadolu Üniversiteleri Birliği’nin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel sosyo-ekonomik kalkınma, üniversite-sanayi işbirliği gibi diğer alanlarda ortak çalışmalar yürütmesi açısından da önemli olduğunu ifade etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yeni yüzüyle birlikte üniversitelere çok önemli görev ve sorumluluklar yükleyerek üniversitelerin potansiyellerini en verimli şekilde kullanması noktasında önünü açacak bir vizyon üstlendirdiğini belirten Prof. Dr. Karadağ: “Anadolu Üniversiteler Birliğine üye üniversiteler olarak bir yol haritası belirleyip, yapılanlar, yapılacaklar, önceliklerimiz, bilgi ve tecrübe paylaşımları çerçevesinde birlikte ve beraberce ortak etkinliklerin düzenlenmesi memnuniyet vericidir. Bugün de bu birlikteliğimizin somut bir örneğini üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Uzaktan eğitim sürecinin pandemi ile farkındalık kazandığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nde 2013 yılından itibaren fiilen bulunan ve aktif hale geçirilmemiş olan uzaktan eğitim merkezinin pandemi süreciyle aktif hale geçirildiğini söyledi. Prof. Dr. Karadağ konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Salgın süreciyle birlikte bir sorumluluk ve gereklilik haline gelen uzaktan eğitim süreçlerini yükseköğretimin öngördüğü hibrit eğitim esasları çerçevesinde hayata geçirdik. Pandeminin başlangıcı olan 23 Mart tarihi ile birlikte gerekli tedbirler alıp, değişim ve dönüşümü gerçekleştirerek UZEM’i güçlü ve donanımlı bir merkez haline getirdik. Çok çalıştık. UZEM’i insan gücü açısından yeterli düzeye getirerek alt yapımızı ivedilikle güçlendirip uzaktan eğitim süreçlerini başarılı bir şekilde yürüttük. Uzaktan eğitim süreçlerinde kullanılan mevcut platformların oluşturduğu zafiyetler, açmazlar ve eksiklikler gibi sorunları göz ardı ederek çizmiş olduğumuz yol haritasıyla hızlı karar verip, gerekli değişim ve dönüşümleri sağlayarak alnımızın akıyla bu işten çıktık. Oluşturduğumuz Bozok Öğrenme Yönetim Sistemi (BOYSİS) ve mobil uygulamasını entegre hale getirdik. Ölçme ve değerlendirme parametrelerinde sınav zafiyetlerinin önüne geçmek adına gerek BOYSİS bünyesinde gerekse de mobil uygulamanın android ve ios ayağında sınav süreçleri yönetilmesi noktasında çok ciddi anlamda çalışmalar yapıldı. Biz kendi cenahımızdan geribildirimlerden hareket ederek BOYSİS ve onun mobil uygulamasıyla birlikte önemli bir ayrıcalık kazandığımızı düşünüyorum. Bu toplantının esası biz ne yaptık, bu konuda farklılıklarımız neler, bu ortak hazine ihtiyaç halinde diğer üniversitelerimiz tarafından kullanılabilir mi? Ya da diğer üniversitelerin yaptıklarıyla bilgi alışverişi deneyim ve tecrübelerinden yararlanarak mevcut platformlarımızı nasıl güçlü kılabiliriz gibi soruları karşılıklı istişare ederek geribildirimlerle beslemeyi amaçlamaktayız.”

UZEM’den sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney de yaptığı konuşmada YOBÜ-UZEM’in kuruluşu, merkezin işlevi, amacı ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Uzaktan eğitimin her daim önemli bir gereklilik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Güney, uygulamalar dışında gerek içerik zenginliği gerek görsel ve işitsel faaliyetler gerekse de eğitim-öğretime ilişkin her türlü faaliyeti planlamada ve yürütmede sağladığı kolaylıklar konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

UZEM’in öğretim tasarım ve kalite süreci, ölçme ve değerlendirme, görsel ve işitsel materyal üretimi, yazılım geliştirme ve idari personel gibi beş önemli sacayağının üzerinde yapılandırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Güney, yapılanma sürecini doğru yönetip, hızlı bir şekilde altyapıyı güçlendirerek kısa sürede kayda değer ilerleme sağladıklarını belirtti.

Uzaktan Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Meşe ise Covid-19 salgını sürecinde UZEM bünyesinde hayata geçirilen ve yürütülmekte olan çalışmalar hakkında konuştu.

Program soru-cevap etkinliği ve üniversitemiz uzaktan eğitim sürecinde örnek uygulamaların sunumu ile devam etti.

Katılımcılar tarafından UZEM teknik altyapı ve ders içerik stüdyolarının gezilmesiyle tanıtım toplantısı sona erdi.

17.06.2021 00:00:00
Görüntülenme: 6
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr