You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üniversite İzleme ve Genel Raporu’nda Üst Sıralarda


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024’te Üniversitemiz, birden fazla kategoride ilk sıralarda yer aldı.

Üniversitemiz gelişimini sürdürerek Açık Erişim İmkânı bulunan Kurumsal Adresli Bilimsel Yayın ortalamalarının üstündeki yüzdelik oranı ile ilk üçe girdi.

Yükseköğretim Kurulu’nun, Türkiye’deki üniversitelerin “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlıklarında değerlendirilerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeleri ortaya koymak amacıyla hazırladığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024’te Üniversitemiz, 201 üniversite arasından bir kategoride ilk onda ve üç kategoride de ilk yirmide yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

201 üniversite arasından “Alınan ödül veya nişan sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde dokuzuncu, “Desteklenen proje sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde on birinci, “Uluslarası değişim programlarına katılan öğretim elemanı sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde on yedinci, “Faydalanılan TÜBİTAK projesi sayısının en yüksek olduğu üniversiteler” kategorisinde on sekizinci sırada yer alan Üniversitemiz  gelişimini sürdürdü.

Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin her alanda başarı grafiğinin yükselmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yaşar, “Üniversitemizin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından hazırlanan Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2024’te üst sıralarda yer alması büyük bir gurur vesilesidir. Bizlere bu gururu yaşatan üniversitemiz akademik ve idari tüm personelimize gösterdikleri özen ve emekleri için teşekkürlerimi iletiyorum. Bu başarı, üniversite olarak bilimsel çalışmalara ve eğitim kalitesine verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Bugünün başarılarını, yarınların habercisi olarak değerlendiriyoruz. Her alanda adından söz ettiren bir üniversite olma yolunda, kendinden emin ve güçlü adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

10.10.2024 12:47:58
Görüntülenme: 98
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr