You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİNİ BAŞARI İLE TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİMİZE SERTİFİKALARI VERİLDİ


Üniversitemizde KOSGEB destekli verilen “Uygulamalı Girişimcilik” eğitim programını başarı ile tamamlayan öğrencilerimizin katılım sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
Sertifika almaya hak kazanan 45 katılımcı öğrencimize verilmek üzere Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi Nohutlu Salonu’nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zümriye Demirel, KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık KOSGEB faaliyetleri ve sağlamış oldukları destekler konusunda bilgiler verdi. Işık konuşmasının devamında: “KOSGEB Yozgat Müdürlüğü olarak uygulanabilir iş fikirleri olan siz gençleri bulup, sizleri ekonomiye kazandırmak için Bozok Üniversitesi işbirliğinde programlar düzenlemekteyiz. Bugün alacağınız sertifikalar ile kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Girişimcilik sertifikası tüm illerimizde geçerli olup geçerlilik süresi gibi kısıtlama da söz konusu değildir. Girişimcilik sertifikaları hepinize hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey konuşmasında öğrencilerin hayatlarını gençlik dönemlerinde iyi programlamaları gerektiğine dikkat çekerek hayatın sunduğu yeni fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Rektörümüz konuşmasının devamında “Yaşadığımız hayat yeni fırsatlar sunuyor.  Yeni fırsatlar biz uyurken, biz düşünmediğimiz, çalışmadığımız zaman gelmiyor. Onu bizim düşünmemiz, bizim kurgulamamız, bizim çalışmamız, bizim hayal etmemiz ve hayalimizi gerçekleştirmemiz için gayret göstermemiz gerekiyor. Üniversiteler diploma ile iş bulmak için değil bilgi sahibi olmak, iş üretmek, hayata yeni değerler katmak için var. Mezun olduğunuzda iş bekleyen değil iş üreten, iş kuran, iş yapan istihdam edilen değil istihdam yaratan kişi olmak durumundayız.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Üniversitemizde KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni veren öğretim üyelerine ve bu kapsamında verilen dersleri başarı ile tamamlamış olan 45 öğrenciye sertifikaları takdim edildi.

Programın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, KOSGEB Yozgat İl Müdürü Mustafa Işık ve Girişimcilik eğitim programını koordine eden İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Mahmut Akın ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kara’ya katkılarından dolayı plaket takdim etti.

14.01.2016 00:00:00