You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rektörümüz Ulusal ve Yerel Basın Mensuplarıyla Değerlendirme Toplantısında Bir Araya Geldi


Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Yozgat’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Üniversitemiz Bozok Evi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı basın toplantısında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversitemizdeki son gelişmeler hakkında bilgiler aktararak kısa, orta ve uzun vadede yapılması planlanan projeleri açıkladı.

Üniversitemizi daha yaşanılabilir bir kampüs hüviyetine dönüştürmek istediklerini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversite peyzajını master plan çerçevesinde değiştirmeye başladıklarının altını çizdi. Üniversitenin bütünlüğünü ve güvenliğini sağlama noktasında kampüsü ikiye bölen doğu ve batı kesimini “Battı-Çıktı Projesi” ile birleştirme hedeflerinin ise yerel ve ulusal dinamikleri harekete geçirerek sonuçlandırmayı istediklerini dile getirdi.

Devlet Su İşleri 12. Bölge Müdürlüğü ve üniversitemiz iş birliğinde üniversitemiz kampüs alanında hayata geçirilmesi planlanan Bozok Su Göleti Projesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Rektörümüz, bu projenin üniversite kampüsünde yaşanan su sıkıntısına köklü çözüm olacağını yineledi.Rektörümüz Cumhuriyet Mektebini akademisyenlerin, öğrencilerin ve Yozgat halkının faydalanacağı sosyal bir donatıya dönüştürdüklerini de belirterek tüm Yozgat halkını, Bozok Evi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını dile getirdi.Hukuk Fakültesi’nin bu yıl ilk kez öğrenci alacağı bilgisini paylaşan Rektörümüz, tamamlanan akademik kadrosuyla bulunduğu bölgeye ve ülkeye güç katacak dinamik bir Hukuk Fakültesi’nin yeni eğitim öğretim dönemine hazır olacağına dikkat çekti.Sağlık alanında ise Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Tıp Eğitimi Merkezi’nin kısa süre içinde hizmete açılacağını belirten Rektörümüz, teknik cihazların alımının tamamladığını ve son revizelerle birlikte alanında güçlü bir sağlık kuruluşunu hizmete açacaklarını söyledi. Cumhuriyetin 100. Yılına yakışır Diş Hekimliği Hastanesinin de 2024 yılı bitmeden Yozgatlıların hizmetine açılacağı müjdesini paylaştı. Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar’ın,  basın mensuplarının sorularını cevaplamasıyla toplantı sona erdi.

13.06.2024 12:34:44