Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı
Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Savcı’nın yürütücülüğünü üstlendiği “LSTM Tabanlı Derin Sinir Ağı Modeli ile Yozgat Bozok Üniversitesi Yerleşkesinde Hava Kalitesi Tahmini” başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında desteklenmeye hak kazandı.
Projede, Üniversitemiz Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökalp Çınarer ve Tarsus Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emrah Çetin ise araştırmacı olarak yer alıyor.
Proje ile yerleşke ölçeğinde hava kalitesi tahmini yapılarak öğrenciler ve akademisyenler için sağlıklı yaşam ortamı oluşturulması hedefleniyor. LSTM tabanlı derin sinir ağı modeliyle kampüs hava kalitesini tahmin etmeyi amaçlayan çalışma, COP31 öncesinde karbon emisyonlarının ölçülmesine katkı sağlayacak.
Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında projesi desteklenmeye hak kazanan öğretim üyelerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
22.09.2026 12:06:09
Görüntülenme:
111