You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

TUBİTAK Destekli Eğitim Programı


TUBİTAK 2237-A tarafından desteklenen “Hemşirelik Öğrencilerinde Afetlerde Psikolojik İlk Yardım Eğitimi” adlı proje Yozgat Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Gökçen Aydın Akbuğa’nın yaptığı projede, YOBU Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Sevinç Polat , Dr. Öğr. Üyesi Esin Cerit, Doç. Dr. Erdinç Kalaycı, Dr. Öğr. Üyesi Şenay Aras Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Habibullah Akıncı, Erciyes Üniversitesi’nden Doç. Dr. Nurcan Uzdil ve Yozgat Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Uzman Hemşire Zeynep Çoşkun Yüce eğitimci/araştırmacı olarak yer aldı.

Yoğun ilgi gören projeye 17 üniversiteden 112 öğrenci başvuru yaptı. Ön değerlendirme sonucunda 30 öğrenci eğitime katılmaya hak kazandı. Projede hemşirelik öğrencilerinin psikolojik destek becerilerini geliştirmek amaçlanıyor. "Bilinçli ve Hazırlıklı Gençler Yetiştirmek" misyonuyla hazırlanan programda, psikolojik ilk yardımın temel ilkeleri ve becerileri psikodrama, altı şapka tekniği, video destekli öğrenme ve konuşma halkası gibi interaktif eğitim yöntemleriyle öğrencilere kazandırılıyor.

15.10.2024 08:47:53
Görüntülenme: 232
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr