You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

REKTÖRÜMÜZ KARADAĞ 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA ETKİNLİKLERİNE KATILDI


    "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma" etkinlikleri 15 Temmuz gecesi Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı ile başladı. Etkinlikler Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilen yemek ile devam etti.

   REKTÖR KARADAĞ; “ACILARINIZ ACIMIZDIR”  

     Şehit ve Gazilerimiz onuruna verilen yemekte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  “Şehit ailelerimizin acıları bizimde acımızdır.” dedi.

    15 Temmuz akşamı milletin iradesinden başka irade tanımıyorum diyen başkomutanın sesine kulak verip meydanlara koşanlardan birisinin de kendisinin olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Benim bulunduğum ilde böyle bir kalkışma yoktu ama vatanımızın bekası için meydanlara koşan ve canlarını feda ederek şehadet şerbetini içen şehit ailelerimizin duygu ve düşüncelerini yüreğimde hissediyorum.” dedi.

    Acıların paylaşıldıkça azalacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “15 Temmuz gecesi vatan, millet, bayrak uğruna şehadet mertebesini içmiş şehitlerimizin ailelerinin acılarını paylaşmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla bir araya geldik. Bizim yüreklerimiz  şehit ailelerimizin  acılarını  bizatihi  hissediyor.  Bizler bu vatanın geleceğine yönelik hain ellerin bundan sonra böyle bir teşebbüse kalkışamayacaklarını bir kez daha sağladığımız birliktelikle göstermiş oluyoruz.  Şehadet herkese nasip olmuyor ama şehadet şerbeti içmek de bir onur, bir şeref. Onun için de şehadet şerbetini içen ağabeyiniz, eşiniz, yakınızın öyle bir güzel sona ulaştılar ki her kula nasip olmaz. Allah bir daha bu millete böyle haince kalkışmayı göstermesin. Bu millette bu duygu, bu his olduğu müddetçe bu milleti kimse alt edemeyecektir.” diye konuşu.  

   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri Yozgat Şehitliği’ni ziyaret edilmesi ve anma programı ile devam etti. 

16.07.2019 00:00:00