You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

REKTÖRÜMÜZ BOZOK FM 15 TEMMUZ ÖZEL YAYINININ KONUĞU OLDU


“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz radyosu Bozok FM'de Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ 15 Temmuz özel yayınının konuğu oldu.

Üniversitemiz Yozgat Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Şahin Tuğrul’un sunuculuğunda canlı olarak gerçekleştirilen 15 Temmuz özel yayınında Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, yüce Meclisin tek vücut olarak hain namlulara direndiği, halkımızın hainlere geçit vermediği o destansı gecede kendisinin de diğer vatandaşlar gibi Cumhurbaşkanımızın  “meydanlara inin” davetine icabet ederek meydana indiğini ve ihanetin boyutunu anladığını söyledi. 

Rektörümüz konuşmasında şunları söyledi: “O gece hain kalkışma ve ihanet karşısında milletimizin feraseti olmasıydı bunun bedeli çok ağır olacaktı. 15 Temmuz’da Türk milletinin göstermiş olduğu ferasetle hainlere geçit verilmedi.  Hainlerin planları ve emelleri kursaklarında kaldı. Canları pahasına silahların önüne kendilerini siper eden, tankların önüne yatan vatan evlatları, milletimizin feraseti ile bütün varlığını ortaya koyarak, yüreğiyle, vicdanıyla, imanıyla bu hainliğe dur, dedi. Bu millet, tarihin tüm akışlarında da gördüğümüz gibi “söz konusu vatansa gerisi teferruattır” deyip hiç tereddüt etmeden vatan için canını feda etmeye hazır olduğunu o gece de yine göstermiş oldu. Her millet ferdinin 15 Temmuz gecesindeki duygu, düşünce ve tereddütleri ne ise ben de onu yaşadım. Bundan sonra yapılması gereken bir daha böyle hain kalkışmalara fırsat vermemek için 15 Temmuz sürekli gündemde tutulmalı. Bu milletin geleceğine yönelik hain planlar yok edilmelidir.

Güçlü bir devlet olmanın onurunu, şerefini geleceğe taşıyorsanız ve müslüman bir ülkedeyseniz bu coğrafyada emperyal güçlerin hayallerinin ve emellerinin devam etmemesi için dün olduğu gibi bundan sonrada tek vücut olmamız gerekiyor. Hainlerin hayalleri insanları katledip o bölgenin zenginliklerini sömürmekten başka bir şey değildir.  Bu coğrafyada güçlü ve muktedir bir Türkiye bu coğrafyanın denkleminin değişmesi anlamına geliyor. 15 Temmuz ruhu korunması ve yaşatılması lazım ki buna yeltenenlere fırsat vermeyelim.  Bunun için de 15 Temmuz ruhu taze ve canlı tutulmalı. Türkiye’nin darbe ile ilgili yaşadıklarını darbenin neyi ifade ettiğini iyi anlatarak bilinçli toplum ve bilinçli gelecek inşa etmemiz lazım.”

Bu millet üzerinde hain emelleri olan insanlara verebileceğimiz en iyi cevabın, geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençlerimizi, vatan, millet, bayrak aşkıyla donanımlı ve nitelikli bir şekilde geleceğe hazırlamak olduğunu belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, sözlerini şöyle tamamladı: “Yozgat Bozok Üniversitesi olarak evlatlarımızı geleceğe güvenle bakabilecek bir şekilde hazırlamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Her açıdan güçlü, muktedir ve müreffeh bir Türkiye için hepimiz, bulunduğumuz yerlerde en iyisini, en güzeli yapma gayreti içerisinde olmalıyız.” dedi.

16.07.2021 00:00:00