You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

REKTÖRÜMÜZ, 15 TEMMUZ DEMOKRASİ ŞEHİTLERİNİN AİLELERİNİ VE ŞEHİTLERİN KABİRLERİNİ ZİYARET ETTİ


Üniversitemiz tarafından ‘‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası’’ etkinlikleri kapsamında Yozgatlı 15 Temmuz demokrasi şehitleri, kabirleri başında dualarla anıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, 15 Temmuz hain darbe girişiminde, darbecilere karşı kahramanca mücadele ederken şehit düşen Yasin Yılmaz’ın Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesine bağlı Oluközü köyündeki; Şehit Beytullah Yeşilay’ın Yozgat’ın Saraykent ilçesindeki ailelerini ve kabirlerini ziyaret ederek, şehitlerimizi rahmet ve dualarla andı.

Ziyarette şehit ailelerine, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ tarafından Kuran-ı Kerim takdim edildi.    
Vatan, millet, bayrak için gözünü kırpmadan meydanlara gidip şehadet şerbetini içmenin her kula nasip olamayacağını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “O gece bu güzel vatan için 251 vatandaşımız şehadet şerbetini içti. 2196 gazimiz var. Biz de Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her zaman yanındayız. Bugün aziz şehitlerimizi sene-i devriyesinde rahmetle anmak ve şehitlerimizin bizlere emaneti olan ailelerini ziyaret etmek için bu programı gerçekleştirdik”  dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasını şöyle sürdürdü: ” Hain darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti ve milletimiz birçok şeyi idrak etti. O gece Cumhurbaşkanımızın ‘Milletin iradesinin üzerinde ben irade tanımıyorum’ diyerek bütün Türk milletini meydanlara çağırması ve akabinde herkesin meydanlara inerek göğüslerini kurşunlara siper etmesi, o hain kalkışmanın akamete uğraması milletimizin önemli bir badireyi atlatmasına sebebiyet verdi. O açıdan baktığımızda bu millet nasıl ki kurtuluş mücadelesinde önemli bir zafer yaşamış ve düşmanlarına karşı büyük bir başarı elde etmişse, 15 Temmuz’da da aynı kahramanlığı gösterdi. 15 Temmuz hain kalkışmanın sonucu itibari ile bu millet bayrağı, milleti, vatanı, mukaddesatı ve namusu için yapamayacağı hiçbir şeyin olmadığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdi.  Allah bir daha böyle günleri bizlere yaşatmasın. İnşallah bu milletin geleceği milletin feraseti ile çok daha müreffeh ve güçlü olacaktır. Şehadet şerbetini içen şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize de sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

16.07.2020 00:00:00