You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Anadolu Üniversiteleri Birliği (AÜB) Proje Yarışmasında Üniversitemiz Öğrenci Kategorisinde Birincilik Kazandı


Üniversitemiz bünyesinde yürütülen bilimsel projeler kabul görmeye ve yarışmalarda da derece almaya devam ediyor.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi tarafından 20 Mayıs 2024 tarihinde organize edilen Anadolu Üniversiteleri Birliği III. Proje Yarışması, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz’ın Danışmanlığında çalışmalarını yürüten Tarla Bitkileri Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Cebrail Yıldırım “Mutant Kenevir Genotiplerinde Seleksiyon ve Ümitvar Kenevir Hatlarının Belirlenmesi” başlıklı projesiyle öğrenciler kategorisinde birinci oldu.

Kenevir Araştırmaları Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak da çalışmalarını sürdüren Arş. Gör. Cebrail Yıldırım, üniversitemizin ihtisas alanı olan “Endüstriyel Kenevir” alanında danışmanı Prof. Dr. Güngör Yılmaz ile birlikte çok sayıda farklı kenevir projelerine de katkı sağlamakta. Proje kapsamında kenevirin yetiştirme tekniklerinin iyileştirilmesinin, kenevir gen kaynaklarının artırılması ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu yeni kenevir çeşitlerinin geliştirilmesi hedeflenmekte.

Kenevirle ilgili her türlü bilimsel çalışmaya destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar, Anadolu Üniversiteleri Birliği Proje Yarışmasında elde ettiği birincilikten dolayı kurumu ve şahsı olarak duyduğu memnuniyeti dile getirerek Arş. Gör. Cebrail Yıldırım’ı tebrik etti.

12.06.2024 08:54:17