You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

MÜLKİ İDARE AMİRLİĞİ VE DEVLET TOPLUM İLİŞKİLERİ KONULU PANEL

Üniversitemiz Kariyer Etkinlikleri kapsamında ‘Mülki İdare Amirliği ve Devlet Toplum İlişkileri’ konulu panel düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser’in konuşmacı olarak katıldığı panele Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreteri Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, akademik-idari personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörlüğünü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Alper Mumyakmaz’ın yaptığı “Mülki İdare Amirliği ve Devlet Toplum İlişkileri” konulu panele geçildi.

Panelde İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser;  köklü bir devlet geleneğine dayanan mülki idare sistemi, mülki idare sisteminin işleyişi, mülki idarenin işlev alanları, mülki idare amirliği neden tercih edilmeli, mesleğin işlevleri ve devlet toplum ilişkilerinin inşası konularında katılımcıları bilgilendirdi.

Panel sonrası konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ şunları söyledi: “Üniversitemizin marka üniversite olma yolunda hedefleri var. Üniversitemizin mottosu ve sloganı “Karalılıkla, Başarıya...” İnanmak başarmanın yarısıdır, ilkesiyle sloganımızı belirledik. Karalılıkla hedefe odaklanan, başarıyı isteyen ve bu inançla hareket eden bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin de kariyer hedeflerini ve gelecek mesleklerini bu inanç ve karalılıkla belirlemelerinde sizin gibi değerli başarı hikâyelerini önemsiyoruz. Sizlerin bu unvanlara erişmeniz ve kariyerlerinizdeki dönüm noktalarından sapmadan başarıya ulaşmanız öğrencilerimizin bu konuda besleneceği önemli bir kaynak olacaktır. Bugün kariyer etkinlikleri kapsamında sizlerin değerli katkılarıyla mülki idare amirliği mesleği konusunda öğrencilerimizin ufku açıldı. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan ve panele katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, panele katılımlarından dolayı İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti ve İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Kadir Taner Eser’e plaket ve teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

12.5.2022 17:48:18