Üniversitemiz Geleneksel Türk Okçuluğu Topluluğu tarafından Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonu iş birliğinde “Tarih İçin Bir Ok At” temasıyla 6. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması düzenlendi.
Türk kültürünün önemli yapı taşlarından biri olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtmak, yaygınlaştırmak ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla yapılan ve bu yıl 6’ncısı düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışması yine yoğun ilgi gördü.
Üniversitemiz Bilal Şahin Batı Kampüsü Spor Salonu’nda yapılan yarışmaya, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İstanbul Eski Milletvekili Dr. Ravza Kavakcı Kan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, YOBÜ Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü Başkanı Prof. Dr. Murat Korkmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden temsilciler katıldı.
“Tarih İçin Bir Ok At” temasıyla yapılan yarışmaya, 18 yaş altı ve üzeri bireysel erkek ve bireysel kadın, üniversiteler, kulüpler ve minik kategorilerinde 18 farklı şehirden katılan 420 sporcu, Malazgirt Savaşı’nı, İstanbul’un Fethi’ni ve Cumhuriyet’in İlanını simgeleyen 10.71, 14.53, 19.23 metrelerden yay gerdi.
Üniversitemiz Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü Başkanı Prof. Dr. Murat Korkmaz, “Tarih İçin Bir Ok At” temasıyla yapılan Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmasının bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde 6’ncısını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Dr. Korkmaz, Geleneksel Türk Okçuluğunun birçok ilde olduğu gibi Yozgat’ta da her geçen gün geliştiğini, geleneksel kıyafetlerle yapılan geleneksel Türk okçuluğunu yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirtti.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar ise Üniversitemiz ev sahipliğinde 6. Geleneksel Türk Okçuluğu Yarışmasının okçuluk sporunun yaygınlaştırılması ve tanıtılmasında önemli bir rolü olduğunu söyledi. Her yaştan ve yetenekten bireyi bu keyifli ve disiplinli sporla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar: “ Okçuluk bizim tarihimiz açısından çok önemli. Tarihimizi ve Türk okçuluğunu daha da ileri taşımak adına Yozgat Bozok Üniversitesi Türk Okçuluğu Topluluğu’nun düzenlediği, bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale gelen bu müsabakalar bizim açımızdan çok önemli. Yozgat, Türkiye’nin tam ortasında, Türk kültür ve manevi değerlerine çok bağlı bir ilimiz. Bu minvalde Yozgat Bozok Üniversitesi de bu mirası ileriye taşımak adına bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyor. 18 farklı ilimizden gelen, gözleri parlayan bu 420 sporcumuzu ağırlamak bizim için gerçekten mutluluk verici. Bundan sonra gerçekleşecek müsabakalar ile birlikte bu mutluluğun tekrarını yaşamak istiyoruz.“ dedi.
Yarışma sonrasında dereceye giren sporcu ve takımlara madalya ve kupaları takdim edildi.