You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

“3. Bozok Film Festivali Protokolü” Düzenlenen Tören İle İmzalandı


Yozgat Valiliği himayelerinde; Yozgat Belediyesi, Üniversitemiz Rektörlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, "3. Bozok Film Festivali" iş birliği protokolü imzalandı.

 

Yozgat Valiliği konferans salonunda Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, Üniversitemiz  İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfiye Acar  Şentürk ve Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Film Festival Koordinatörü Doç. Doç. Rifat Becerikli’nin katılımı ile gerçekleştirilen protokol imza töreni sonrasında Bozok Film Festivali’nin startı verildi.

8 Ekim 2024 tarihinde açılış töreni ile başlayacak ve birçok etkinliğin gerçekleştirileceği festival, 10 Ekim Perşembe günü son bulacak. Festival kapsamında,  3 farklı kategoride toplamda 180 bin TL para ödülü sahiplerini bulacak. Sinema Genel Müdürü Birol Güven ve "Türk sinemasının "Sultanı" Türkan Şoray  3. Bozok Film Festivaline onur konuğu olarak  katılacak.

Protokol imza töreninde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, geleneksel hale gelen Bozok Film Festivali’nin Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde yapılacağını söyledi.Bozok Film Festivali’nin Yozgat’ın sosyal kültürel açıdan tanıtılmasına çok önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Evren Yaşar konuşmasının devamında: “ Bugün attığımız protokol imza töreni ile  geçmiş yıllarda başlayan  süreci devam ettirme görevini Yozgat Bozok Üniversitesi  olarak biz sürdüreceğiz. Kültür Bakanlığımızın desteği ile Valiliğimizin koordinatörlüğünde, Belediye ve Üniversitemiz İletişim Fakültesi olarak bu işin koordinasyonunu devam ettiriyoruz. Bozok Film Festivali 8 Ekim’de başlayacak. Jandarma Genel Komutanlığımızın Jandarma Orkestrası da festival kapsamında konser verecek. Film gösterileriyle devam edecek olan programda seyyar bir film gösteri arabası da sineması olmayan ilçelerimizde valiliğimizin koordinasyonunda halkımızla buluşacak. Festival, 10 Ekim tarihinde Türkan Şoray’ın aramızda bulunduğu bir programla sona erecek.  Bu seneki festivalin öğrenci dostu ve öğrenci filmleriyle desteklenmesini arzu ettik. Filistin ve Gazze’de olanları duyarsız kalmamak adına Bozok Film Festivalimizde Filistin temalı filmlerinde gösterimi olacak.  İnşallah hepimiz için başarıyla tamamlayacağımız bir festival olur” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan , “Bu yılla birlikte tamamen geleneksel hale gelen Bozok Film Festivali’nin protokolünü imzalamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Festivalin düzenlenmesindeki amacın sinema kültürünü ilimizde yaşatmak ve insanımızla buluşturmak olduğunu vurgulayan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan konuşmasının devamında : “  Bugün burada Belediye Başkanımız ve Bozok Üniversitesi Rektörümüz ile hakikaten örnek bir şekilde, örnek bir beraberlikle yol yürümeye devam ediyoruz. Yozgat Valiliği olarak bu birliktelik ve beraberliğe destek olmak da bizim görevimiz. Biz de bu vesile ile bir araya geldik. Ben film  festivalimizde emeği geçen kıymetli Rektörümüze, desteğini esirgemeyen kıymetli Belediye Başkanımıza, emek veren hocalarımıza ve arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bütün hemşerilerimizi bu festivale davet ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun  ”diye konuştu.

 

27.09.2024 17:53:53
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr