You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Düzenlenen 3. Bozok Film Festivali Sona Erdi


Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi  ve Üniversitemiz paydaşlığında düzenlenen 3. Bozok Film Festivali ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray’ın söyleşi programıyla sona erdi.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu, Yozgat İdare Mahkemesi Başkanı Şener Alpaslan Zarıçlar, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güngör Yılmaz ve Prof. Dr. Yusuf Hıdır,  Cemil Çiçek Personel Eğitim Merkezi Başkanı Mustafa Özden, Üniversitemiz Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Kocakaya, şehrimize gelen oyuncu, yapımcı ve yönetmenler, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgüt temsilcileri,  çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Üniversitemiz ev sahipliğinde 8-10 Ekim tarihleri arasında film gösterimleri, ünlü yönetmen ve oyuncularla söyleşi, atölye çalışmaları etkinliklerinin sinemaseverlerle buluştuğu festivalin onur konuğu “Türk Sinemasının Sultanı" Türkan Şoray oldu.

Üniversitemiz İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bozok Film Festivali Koordinatörü Doç. Dr. Rifat Becerikli’nin  moderatörlüğünü  yaptığı söyleşide, Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncalarından Türkan Şoray hayatı, sinema serüveni, filmleri, kariyeri ve başarı hikâyelerini hayranlarıyla paylaştı.

Yozgat Bozok Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Bozok Film Festivali’nin kapanış töreninde sevenleriyle buluşmanın heyecanını dile getiren Türkan Şoray, sevenlerine unutulmaz bir gün yaşattı. Şoray, festival kapsamında gençlere yeteneklerini ortaya çıkarma noktasında fırsat tanındığı için katkı sunan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Sinema hayatı boyunca toplumsal gerçekçi filmlerde oynadığının altını çizen duayen sanatçı, kadının toplumdaki yeri, Türk kadınının değeri ve gücünü yansıtan filmlerde oynamaktan büyük keyif aldığını söyledi.

Sinema teklifi alınca eğitimine ara vermek zorunda kaldığına değinen usta oyuncu Şoray, gençlere kitap okuma ve kişisel gelişim konusunda tavsiyelerde bulundu. Eğitimini tamamlayamamanın eksikliğini hep hissetiğini ifade eden Şoray, sözlerine şöyle devam etti: “Sinema bana bir diploma verdi. Seyircilerim bana bir diploma verdi. Okula giderken sinema için bir teklif aldım ve bu sebeple eğitimime devam edemedim.”

Törende, Türk Sinemasına eşsiz katkılarda bulunan, Yeşilçam’ın efsane oyuncusu Türkan Şoray’a Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Yozgat Belediye Başkan Vekili Talip Karslıoğlu ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar tarafından çiçek ve hediye takdim edildi.

Yeşilçam’ın efsane ismi Türkan Şoray’ı Yozgat ve üniversitemizde ağırlamaktan büyük onur duyduğunu söyleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bozok Film Festivali’nin sağlam adımlarla geleneksel bir hüviyete büründüğünü sözlerine ekledi.

Festival, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

10.10.2024 22:21:57
Görüntülenme: 336
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr