Meslek Yüksekokullarımızda 5 Farklı Program Akredite Edildi
Üniversitemiz Meslek Yüksekokulları, akademik kalite ve sürekli gelişim vizyonu doğrultusunda önemli bir başarıya imza attı.2026 yılında üniversitemiz bünyesindeki 5 farklı program, Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) tarafından tam akreditasyon almaya hak kazandı. Akredite edilen programlar arasında Boğazlıyan MYO ve Yozgat MYO Bilgisayar Programcılığı, Çekerek Fuat Oktay Sağlık Hizmetleri MYO İlk ve Acil Yardım, Sağlık Hizmetleri MYO Yaşlı Bakımı ve Sorgun MYO İnşaat Teknolojisi bölümleri yer aldı.
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından akreditasyon alanında yetkilendirilmiş bir kuruluş olan MEDEK’in verdiği tam akreditasyon belgesiyle, 01.01.2026 – 31.12.2029 tarihleri arasında geçerli olmak üzere akredite edilen programlarımızın; belirlenmiş standartlara, kalite kriterlerine ve performans ölçütlerine uygunluğu resmî olarak tescillenmiş oldu.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, akreditasyon sürecine katkı sunan tüm akademik ve idari personele teşekkür ederek, elde edilen bu başarının üniversitemizin kalite odaklı eğitim anlayışının bir göstergesi olduğunu ifade etti.
31.03.2026 13:11:45
Görüntülenme:
73