You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

AKDAĞMADENİ MYO’DA "GİRİŞİMCİLİK PERSPEKTİFİNDEN YOZGAT İŞ DÜNYASINA BAKIŞ PANELİ"


   Akdağmadeni Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen panele konuşmacı olarak Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çelik, Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Arslan ve Moderatör olarak Yozgat Odalar ve Borsalar Akademik Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Kara, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

   Panelin açılış konuşmasını yapan Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Özalp’in kavram olarak girişimciliği tanımlayarak şunları söyledi: “Profesyonel bir girişimci piyasanın isteklerini iyi tespit eden, pazardaki boşluğu keşfeden, mümkün olduğu kadarıyla az yapılanı ve hiç yapılmayanı yapan, pazardaki risk, rekabet ve fırsatları iyi analiz eden, yeni gelişim ve oluşumlara açık olan kimsedir. İyi bir girişimcinin cesaretli, risk alan, hata yapmaktan korkmayan, temkinli hareket ederek teknolojik imkânlardan asgari seviyede yararlanarak, yüksek katma değerli ürün üreten kişidir.” dedi.

  İki oturumda gerçekleşen panelin ilk turunda girişimcilik, panelistlerin iş dünyasına ilişkin örnekler ve tavsiyeler katılımcılara anlatıldı. İkinci turda ise Yozgat ili yatırım alanları ve iş fırsatlarının değerlendirildiği sunumlar yapıldı.

17.05.2019 00:00:00
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr