You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rektörümüz, YÖK 2024-2025 Akademik Yıl Açılış Töreni’ne Katıldı


Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni”, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Hıdır ile üniversitemiz akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan tören “Türk Yükseköğretimi” tanıtım filmi gösterimi ile devam etti.

Açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan “Okul öncesinden başlayarak yükseköğrenime kadar her aşamada Türk eğitim sisteminin iyileştirilmesini temel önceliğimiz olarak belirledik” dedi. Eğitim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanımız, “Eğitim, millî şuurla desteklendiği oranda başarılı olacaktır. Tarihini bilen, öz güvenli nesiller yetiştirdiğimiz ölçüde yarınlarımıza güvenle bakabiliriz” ifadelerine yer verdi.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar da konuşmasında, “Türk yükseköğretim sisteminin küresel ve bölgesel rekabet gücünü artırmak amacıyla ‘erişilebilirlik ve kapsayıcılık’, ‘kalite, üretkenlik ve mükemmellik’, ‘araştırma ve yenilikçilik’, ‘uluslararasılaşma’ ve ‘istihdama duyarlılık ve hayat boyu öğrenme’den oluşan başlıklarda stratejik hedefler belirledik. Bilim kurumları olan üniversitelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanlığın yanında yer aldıkları için risk altındaki bilim insanlarına ve öğrencilere memnuniyetle kapılarını açmaya devam edecektir” dedi.

Tören Yükseköğretim Kurulu Üstün Başarı Ödülleri’nin sahiplerine takdim edilmesiyle son buldu.

14.10.2024 10:26:47
Görüntülenme: 321
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr