TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından alanında uzman bilim insanlarını; ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşturma , öğrencilerin bilime ilgisini pekiştirme, bilimsel farkındalıklarını artırma ve bilim iletişimini toplumda daha geniş çevrelere ulaştırma amacı ile başlatılan “Bilim Söyleşileri” devam ediyor.
2023-2024 eğitim öğretim yılında, 2 Ekim 2023 – 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Bilim Söyleşileri kapsamında, Üniversitemiz 18 akademisyen, bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasını öğrencilerle paylaşmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle buluşuyor.
Bilim Söyleşileri kapsamında; “Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Rukiye Çakmak, “Giyilebilir Teknolojiler”, Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Filiz Akar, “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele”, Spor Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Esatbeyoğlu, “Sağlıklı Yaşam ve Spor“, Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Hamdi Temel, “Çevre ve Çevreyi Koruma” , Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Durgun Duran, “Fen, Teknoloji, Mühendislik, Sanat ve Matematik”, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Çavuş, “Bilim Tarihi ve Felsefesi”, Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Tuğrul Yakupoğlu, “Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri”, Tıp Fakültesi’nden Muhammet Fevzi Polat, “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele”, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Şenay Aras Doğan, “Aile İçi İletişim”, Akdağmadeni Sağlık Yüksekokulu’ndan Dr.Öğr. Üyesi Canan Demirci,” Bilinçli Farkındalık ve Kariyer Bilinci”, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden “ Dr.Öğr.Üyesi, Gökalp Çınarer, “Yapay Zeka”, Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata,” Bilim İletişimi”, Sağlık Bilimleri Fak Fakültesi’ndeni Dr.Öğr.Üyesi Sevim Çimke, “Bağımlılık ve Bağımlılıkla Mücadele”, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Dr.Öğr. Üyesi Dilek Sevim Gürkan, “Sağlıklı Beslenme”, Şefaatli Meslek Yüksekokulu’ndan Dr.Öğr. Üyesi Mehmet Cevat Temizkan, “Genetik ve Biyoteknoloji” , Kenevir Araştırmaları Enstitüsü’nden Doç. Dr.Nesrin Şahbaz Karaduman, “Sorumlu Üretim ve Tüketim”, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğr.Üyesi Muhammet Emin Şahin, “Yapay Zeka”, Veteriner Fakültesi’nden , Dr. Öğr. Üyesi Seçil Sevinç Temizkan, “Salgın Hastalıklar ve Salgınla Mücadele” , konularında sunum yaparak TÜBİTAK Bilim Söyleşilerine destek verdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, TÜBİTAK bilim söyleşileri ile toplum ile bilim dünyası arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek bilime yolculuğu teşvik edilmesinin amaçlandığını söyledi. Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından başlatılan “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri 2023” projesinde Üniversitemizden 18 akademisyenin yer aldığını belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri 2023” projesi ile alanında uzman bilim insanlarının öğrencilerle buluşturulması sağlanarak, toplumdaki bilim farkındalığını ve popüler bilim okuryazarlığını artırmak hedeflenmektedir. Bu söyleşilerle Yozgat il genelinde ilk, orta ve lise düzeyindeki öğrencilerle akademisyenlerimiz buluşarak öğrencilerimizin farklı konularda bilgilendirilerek daha bilinçli hale gelmelerin sağlanacak. Üniversitemizin toplumsal katkı misyonunun önemli bir evresi olan Bilim Söyleşilerinde yer alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.