You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Üniversitemiz Bozok Evi’nde 2024 YKS Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri Başladı


Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, Üniversitemiz Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri başladı.

Üniversitemiz Bozok Evi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen  “Tanıtım ve Tercih Günleri”  2 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Bu süre içerisinde aday öğrenciler ve aileleri, üniversitemizin sunduğu eğitim imkanlarını, sosyal ve kültürel aktiviteleri, kampüs yaşam alanını ve daha birçok detayı tanıma fırsatı bulacak.

Üniversite hayali kuran yüz binlerce aday için tercih maratonu başlıyor. Üniversite adayı gençlerin hem üniversitemizi daha yakından tanımaları hem de doğru meslek seçimi ve tercih yapabilmeleri adına YOBÜ Tanıtım Günleri’nde Üniversitemizin fakülteleri, yüksekokulları ve meslek yüksekokulları; uzman akademisyenler tarafından aday öğrencilere tanıtılacak.

Sınav sonrası da önemli karar noktalarından biri olan üniversite tercihlerinde gençleri yalnız bırakmayan Üniversitemiz, aday öğrencilerin bireysel tercihleri ve sonuçları doğrultusunda yerleşebilecekleri bölüm ve programlarımız hakkında yol gösterici bilgiler aktaracak. Üniversitemiz tanıtım temsilcileri tarafından aday öğrencilere üniversitenin bölüm ve programları, kontenjanlar, sosyal ve sportif imkânları, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım olanakları gibi konular hakkında bilgi verilerek kariyer planlamalarına ilişkin doğru tercih yapmalarında yardımcı olunacak.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversite tercih maratonu öncesi Üniversitemiz Yozgat Bozok Evi’ndeki tercih danışmanlığı ve bölüm tanıtımlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.  Üniversite adayı gençlerin geleceklerini planlamasında tercih danışmanlığının ve bölüm tanıtımlarından yararlanarak ona göre doğru tercih yapmalarının önemine dikkat çeken Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yaşar, Üniversite olarak tercih yapacak gençlere hayallerini gerçekleştirme yolunda yardımcı olmaya gayret ettiklerini ve düzenlenen Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri’nin de bu amaç doğrultusunda planlandığını söyledi.

Öğrencilerin geleceklerini belirleyen tercih günlerinin, üniversite adayları için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Yaşar,  öğrencilerin puanlarına, başarılarına ve yeteneklerine uygun tercih yapabilmeleri için bu hizmeti sunduklarını aktardı. Aday öğrencilere, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yaşar,  Yozgat Bozok Üniversitesi olarak öğrencilerimize kazandırdığımız teorik ve pratik yetkinliklerin yanı sıra; evrensel, milli ve kendi değerlerine sahip çıkan, farklılıklar içinde güzellik arayan, bütünün faydasında mutluluk bulan, özgeçmişten çok özgeleceğini planlayan birer insan olarak yetiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun gereğini, kalitesinden ve çizgisinden ödün vermeden sürdürmekteyiz. Zengin yurt imkânları ve hızlı ulaşım seçeneği, huzur ve güven ortamının  aday öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tercih etmelerinde etkili olacaktır. Güvenli, huzurlu ve öğrenci dostu Yozgat şehrimizde, bilim felsefesini şiar edinmiş akademik kadromuz, öğrenci odaklı idari personelimiz ile Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak yeni  öğrencilerimizi  Üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız ” dedi.

23.07.2024 15:32:11
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr