You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN PSİKOSOSYAL GELİŞİM ÖZELLİKLERİ VE ŞİDDET RİSKİ” KONULU PANEL

Üniversitemizde, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASAUM) tarafından  “Üniversite Öğrencilerinin Psikososyal Gelişim Özellikleri ve Şiddet Riski" konulu panel düzenlendi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Canan Koç, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan KASAUM Müdürü Doç. Dr. Canan Koç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı doğrultusunda paneli gerçekleştirdiklerini belirtti. Doç. Dr. Koç konuşmasının devamında düzenlenen panelle üniversite öğrencilerinde şiddetle mücadele farkındalığını arttırmayı amaçladıklarına dikkat çekti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ise yaptığı konuşmada insan psikolojisinin esasının insanın kendisini tanımasından geçtiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "İnsanın kendisini tanımasının yolu insanı insan yapan ve değer kılan değerler bütününden geçiyor. Bunun adına değer dersiniz, kültür dersiniz, adet dersiniz ya da  din dersiniz. Tüm bunların toplamı bir harçtır. Toplumda insan psikolojisi ve sosyolojisini ele alacaksak ilk olarak insanın kendisinin haddini, değerini ve kıymetini bilmesi gerekmektedir. Kendisine değer atfetmeyen kendi kapasitesini, yeteneklerini bilmeyen insan neyi ön görüyorsa öngörsün kesinlikle eksiktir. Bunu bilirsek haddimizi, hududumuzu biliriz. Bu ise dünyada başka insanlara zülüm ve şiddet gibi eylemler uygulanmaması daha yaşanabilir bir dünya tasviri demektir. Bu ülkenin ve yarınların geleceği olan siz değerli gençlerin daha güçlü umutlarla yarınlarına sağlam psikolojiyle bakmaları bizler için oldukça önemli. Bayrağı bizlerden teslim alacak olan sizlersiniz. Kendinize olan güven, saygı  ve değeriniz yarınları ve geleceğimizi şekillendirmede ve topluma katacağınız değer açısından oldukça önem atfetmektedir. İnşallah bu panel insan olmanın insan psikolojisinin hangi temellerde değerlendirilmesi ve sorgulanması gerektiğinin tekrar gözden geçirilmesi ve farkındalık kazandırılması anlamında faydalı bir panel olur. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Açılış konuşmalarının ardından panelde, Üniversitemiz Psikiyatri Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Aslı Kazğan Kılıçaslan ve Şükran Nur Yorulmaz “Geç Ergenlik ve Şiddet: Nedenleri, Önlemler”, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Gedik “Flört Şiddeti: Kapsamı, Belirtileri ve Sonuçları”, Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü’nden Komiser Cem Serhat Doğan “Üniversite Öğrencilerinde Şiddete Yönelik Güvenlik Uygulamaları” konularında katılımcıları bilgilendirdi.

18.5.2022 15:25:59