You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rektörümüz : “Filistin'de yaşananlar, sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak acısıdır”


Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarında devam eden mezuniyet törenlerinde, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları protesto ediliyor.

Mezuniyet törenlerinde konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı yürüttüğü katliamın, insanlık onurunu zedeleyen ve vicdanları yaralayan bir trajedi olduğunu vurguladı.

Filistin'de yaşananların sadece Filistin halkının değil, tüm insanlığın ortak acısı olduğuna dikkat çeken Rektörümüz:“Masum insanların hayatını kaybettiği, çocukların yetim kaldığı, evlerin yıkıldığı bu zulme karşı sessiz kalmak, insani ve ahlaki sorumluluğumuza aykırıdır. Dünyanın dört bir yanında yaşanan acıları ve zulümleri de görmezden gelemeyiz. Bir üniversite olarak, bilimin, aklın ve vicdanın ışığında hareket etmek zorundayız. MBizler, burada yetiştirdiğimiz öğrencilerimize sadece akademik bilgi vermekle kalmıyor, aynı zamanda adalet, merhamet ve insan hakları gibi evrensel değerleri de öğretiyoruz. Kur'an-ı Kerim’de, Maide Suresi’nin 32. ayetinde Allah, “Kim, bir cana kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur; kim de bir can kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur” buyurmuştur. Bu ayet, her insan hayatının ne kadar değerli olduğunu ve haksız yere cana kıymanın büyük bir günah olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, Filistin halkına karşı yapılan zulmü kınıyor ve uluslararası toplumun bu insanlık suçuna sessiz kalmaması gerektiğini bir kez daha vurguluyorum. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız ve onların acılarını paylaşıyoruz. Onlara dualarımızla ve elimizden gelen yardımlarla destek olmalıyız” dedi.

 

30.05.2024 10:33:57