You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

"15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ BAŞLADI


Yozgat Valiliği, Üniversitemiz ve kamu kurumlarının işbirliği ile 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişiminin 7'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bir dizi program düzenlendi.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve il protokolünün katılımıyla şehitlik ziyareti ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve dualar okundu. Protokol tarafından şehit mezarlarına gül ve karanfil konuldu.

Çapanoğlu Büyük Camiinde 15 Temmuz şehitlerimiz için mevlid-i şerif okundu. Cuma namazı öncesi okutulan mevlid-i şerife çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunmasının ardından başta 15 temmuz şehitlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş olan tüm şehitlerimiz için dualar edildi. 

Anma programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda  "15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi" açılışı yapıldı. Sergide, İstanbul, Ankara ve Yozgat’ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler yer aldı. Sergi fotoğrafları katılımcılar tarafından dikkatle incelendi.

Üniversitemiz Bilal Şahin Batı Kampüsü’nde yer alan 15 Temmuz Hatıra Ormanı’na 15 Temmuz Şehitleri anısına gül fidanları toprakla buluşturuldu. Gül fidanı dikimine Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Fakülte dekanları ve çok sayıda akademik ve idari personel katıldı.

Rektörümüz burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “15 Temmuz 2016 tarihi, devletimiz içinde sinsice yuvalanan, vatanımıza, devletimize, bayrağımıza, birlik ve beraberliğimize kasteden FETÖ Terör Örgütü mensubu hainlere karşı dünyada eşine az rastlanır bir direniş ve kahramanlığın yazıldığı gündür. 15 Temmuz’da tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ideali etrafında birleşen kahraman milletimizin, halkın gücünün üstünde hiç bir güç olmadığını tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği gündür. 

Ülkemizin bölgesinde ve dünyada söz sahibi olması, milli ve yerli politikalar benimsemek suretiyle güçlü ve ayakları üzerinde duran bir ülke haline gelmesi, içeride ve dışarıda pek çok mihrakı rahatsız etmiş ve o karanlık gecede harekete geçirmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde ülkemiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve milletimizin kararlılığı sayesinde çok büyük bir badire atlatmıştır.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın “Halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım ben bugüne kadar. Milletime çağrı yapıyorum, meydanlara gelin ve meydanlardan bunlara gereken cevabı hep beraber verelim.” çağrısı ile meydanlara inen, göğsünü kurşunlara siper eden bu şanlı ecdadın torunlarının vatan aşkı, azmi ve kararlılığı sayesinde ülkemiz aydınlık bir sabaha ulaşmıştır.

Bu sene 7’inci yılını idrak ettiğimiz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” vesilesiyle bu güzel vatan uğruna kanlarıyla tarih yazan; bayrağımıza, bağımsızlığımıza, ezanımıza sahip çıkmak için şehadete yürüyen 251 şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor, 2196 gazimize de göstermiş oldukları kahramanlık nedeniyle şükranlarımı sunuyorum. Kampüs alanımız içinde oluşturduğumuz ve Yozgatlı 15 Temmuz şehitlerimizin adlarına dikilen çam fidanlarının yanına bugün gül fidanlarını da dikiyoruz. Dünya durdukça bu destan ve şehitlerimiz hep hatırlanacaktır. Allah'tan dileğimiz bu karanlık günler ve geceler bir daha tekerrür etmesin. Katılımlarınızdan dolayı tüm Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine teşekkür ediyorum.”

14.07.2023 16:07:30