Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat OKTAY’ın başkanlığında 10 Şubat 2022 tarihinde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında alınan 10 numaralı kararda; “Bağımlılık ile mücadele kapsamında yürütülen, ulusal bazdaki saha araştırmalarının (Küresel Gençlik Tütün Araştırması, Küresel Yetişkin tütün araştırması, Üniversite Gençliği Profil Araştırması, ESPAD, GPS) sorumlu kurumlar tarafından yeni bir izne veya onaya ihtiyaç olmadan yapılmaya devam edilmesine, ayrıca ilki 2022 yılı olacak şekilde 81 ilin her birinin mevcut durumlarının tespit edilmesine yönelik söz konusu araştırmaların soru formları kullanılarak il bazlı saha araştırmalarının yapılarak raporlarının yeni bir karara ihtiyaç durulmadan BMK ve BMYK’ya sunulması” talimatı verilmiştir.
 Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğünün desteği ve Üniversitemiz Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Tansel Hacıhasanoğlu'nun katkılarıyla Üniversite Gençliği Profil Araştırması yapılacaktır. Bu çalışmaya göre üniversite öğrencilerinin tütün ve madde kullanımına yönelik mevcut durumun tespit edilmesi ve bilimsel veriler eşliğinde yeni çalışmaların planlanması sağlanacaktır.