You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Rektörümüz Üniversite Tercih Dönemi Öncesi Rehber Öğretmenler İle Bir Araya Geldi


Üniversitemiz Rektörü Prof. Evren Yaşar , Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve tercih dönemi öncesinde öğrencilere rehberlik edecek olan ortaöğretim kademelerindeki rehber öğretmenleriyle istişare toplantısında  bir araya geldi.

Üniversitemiz Bozok Evi’nde düzenlenen toplantıya ,Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar , Yozgat İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Yozgat Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Osman Gümüş ve  ortaöğretim düzeyinde görev yapan rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıda, üniversitemizin güncel durumu, bölüm ve programları, kontenjanlar, sosyal ve sportif imkânları, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım olanakları gibi konular hakkında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar,  Üniversite hayali kuran yüz binlerce aday için tercih maratonunun başladığını söyledi. Üniversite adayı gençlerin hem üniversitemizi daha yakından tanımaları hem de doğru meslek seçimi ve tercih yapabilmeleri adına Yozgat’ta görev yapan rehber öğretmenlerle bir araya gelerek  Yozgat Bozok Üniversitesini her yönüyle öğrencilere anlatmaları amacıyla istişare toplantısı düzenlediklerini belirten  Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar , konuşmasının devamında ;   “Göreve geldiğimizden günden beri Yozgat ve çevresinin başarılı öğrencilerini Yozgat Bozok Üniversitesine çekebilirmiyiz hedefinde olduk. Öğrencilerin tercihlerini Üniversitemiz lehine değiştirmek adına bir takım tanıtım faaliyetler de bulunuyoruz. Bu kapsamda Üniversitemiz Bozok Evi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında  “Tanıtım ve Tercih Günleri”  düzenliyoruz. 2 Ağustos tarihine kadar devam edecek Tanıtım ve Tercih Günleri  ile aday öğrenciler ve aileleri, üniversitemizin sunduğu eğitim imkanlarını, sosyal ve kültürel aktiviteleri, kampüs yaşam alanını ve daha birçok detayı tanıma fırsatı bulmalarına imkan sağladık. Üniversite adayı gençlerin geleceklerini planlamasında tercih danışmanlığının ve bölüm tanıtımlarından yararlanarak ona göre doğru tercih yapmaları çok önemli. Üniversite olarak tercih yapacak gençlere hayallerini gerçekleştirme yolunda Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri’ni  bu amaç doğrultusunda düzenliyoruz. Bu noktada öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli yöneticilerinin katkısı oldukça önemli olacak. Bunun bilincindeyiz. Bu süreci bu yüzden birlikte yönetme arzusu içerisindeyiz. Amacımız burada Üniversitemizin daha çok tercih edilmesini sağlamak. Bunu sağlayarak hem bölgemize hem ilimize önemli katkılar sağlayacağımızı düşünüyoruz. Öğrencilerimiz için hassas olan bu tercih döneminde, ailelerin ve özellikle de rehber öğretmenlerimizin etkileri çok büyük oluyor, tercihler büyük ölçüde de bu şekilde şekilleniyor. O yüzden rehber öğretmenlerimizin katkısını bekliyoruz. Rehber öğretmenlerin hayat pahalılığı ve sosyal olarak sıkıntıda olunan bu dönemde öğrencilerine Yozgat Bozok Üniversitesini hatırlatmalarını istirham ediyorum  ” dedi.

 

 

25.07.2024 11:40:25
İletişim
  • 0(354)217 89 91
  • Erdoğan Akdağ Kampüsü Atatürk Yolu 7. Km 66900 Yozgat
  • genel.sekreterlik@bozok.edu.tr
  • bozokuniversitesi@hs01.kep.tr