Teknoloji Destekli Sınıflar Birimlerimizce Kullanılmaya Başlandı

Bildiğimiz gibi tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 salgını 2020 yılının Mart ayından itibaren ülkemizi de etkisi altına aldı. Bulaşıcılığı fazla olan bu salgında bulaş riskini azaltmak amacıyla ülkemizde her alanda çeşitli tedbirler alındı. Kalabalık ortamlarda bulaş riski çok fazla olduğu için okullara bir süre uzaktan devam edildi. Bu kapsamda öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması adına üniversitemizde çevrimiçi dersler uygulandı. Bu denli zor dönemde gerek ders anlatımıyla gerek ödev çalışmalarıyla gerek kaynak paylaşımıyla üniversitemiz öğretim üyeleri işlerini hakkıyla yerine getirip öğrencilerimizin eğitimdeki aksaklıklarını en aza indirgedi.

Bu yıl okullarımız tekrar yüz yüze eğitime başladı. Salgının hala devam etmesi nedeniyle yüz yüze eğitimin risklerini daha aza indirmek için Yozgat Bozok Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ‘Teknoloji Sınıfı’ projesini 50'ye yakın sınıfta uygulamaya başladı.

Teknoloji Sınıfları projesinin amacı; derslere herhangi bir sebeple yüz yüze katılamayan öğrencilerimizin eğitim-öğretime katılma imkanı, emeğini esirgemeyen öğretmenlerimizin hem okula gelen hem gelemeyen öğrencilere eş zamanlı ders anlatma olanağı sağlanması ve salgın seyrinin yavaşlaması şeklinde özetleyebiliriz.

Teknoloji Sınıflarının kullanımı ile ilgili doküman ve video için TIKLAYINIZ!

Konu ile ilgili online eğitim 18 Kasım 2021 Perşembe günü saat 11.00 - 12.00 arasında http://boysisakademik.bozok.edu.tr/ adresinden Hizmet İçi Eğitimler kapsamında Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Teknolojileri Eğitimi başlığı altında verilecektir.

18.11.2021 11:52 || 1313 kez okundu.