YOZGAT TARİHİ VE KÜLTÜRÜ ÇALIŞMA EKİBİ REKTÖRÜMÜZÜN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Geçtiğimiz günlerde Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Üniversitemiz arasında düzenlenen bir protokolle kayıt altına alınan ve yazımı için çalışmalara başlanan Yozgat Tarihi ve Kültürü isimli eser için çalışma ekibi ile Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ başkanlığında bir toplantı düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, toplantı öncesinde yaptığı konuşmada, Yozgat’ın tarihinin ve kültürünün kayıt altına alındığı elimizde derli toplu bir çalışmanın olmadığını, yapılacak çalışmanın bu noktada çok önemli ve tarihe iz bırakacak bir eser olacağını ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, “Yozgat tarihi ve kültürü için büyük bir önem arz eden eserin Üniversitemiz ve sizlerin öncülüğünde gerçekleşecek olması da bizim için ayrıca gurur verici olacaktır. Çalışmalar süresince Valiliğimiz, Belediyemiz ve Üniversite olarak sizlerin yanında olacağız. Geleceğe önemli bir miras olacak bu eserin hazırlanma aşamasında baş editör Doç. Dr. Ebubekir Güngör başta olmak üzere tüm çalışma ekibine kolaylıklar ve başarılar diliyorum.” dedi.

Yozgat Tarihi ve Kültürü isimli çalışmanın baş editörü Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör ise, tarihe iz bırakacak böylesine önemli bir çalışmanın içinde yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’a, Yozgat Valiliği ve Belediyesine teşekkür etti. Bölüm editörleri ile birlikte çalışmalara başladıklarını ifade eden Güngör, öngörülen süre içerisinde eseri tamamlayıp Yozgat’ımıza kazandırmayı istediklerini belirtti.

Toplantıya Yozgat Tarihi ve Kültürü çalışma ekibinde yer alan Doç. Dr. Mehmet Altuntaş, Doç. Dr. Erdem Sarıkaya, Dr. Öğretim Üyesi Esra Balıkçı, Dr. Öğretim Üyesi Onur Çelebi, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Polat, Dr. Ömer Faruk Çakır, Dr. Öğretim Üyesi İlkgül Kaya, Dr. Öğretim Üyesi Hacer Sancaktar, Arş. Gör. Esra Kızıl katıldı.

19.4.2021 14:21 || 630 kez okundu.