"YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ (YOBÜ) TEMİZLİK VE KOZMETİK ÜRÜNLERİ" MARKASI TESCİLLENDİ

Kenevir yağı katkılı üretilen “YOBÜ Temizlik ve Kozmetik Ürünleri” Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından on yıl süre ile tescillendi.

Son zamanlarda stratejik bir tarım ürünü olarak ülke gündeminde yer alan kenevirin üretiminin yaygınlaştırılması için “endüstriyel kenevir” alanında ihtisaslaşan üniversitemiz kenevirin ekonomiye kazandırılması noktasında yaptığı bilimsel çalışmalar meyvesini vermeye devam ediyor.

Türk Patent Enstitüsü’nün marka tescil sınıflandırmasının 3. ve 5. maddesi kapsamında tescillenen “YOBÜ Temizlik ve Kozmetik Ürünleri” markası mikrop öldürücü antiseptik ve dezenfektan içerikli temizlik ürünlerinden kozmetik, parfümeri, diş bakım ürünlerine, tıbbi malzemeler ve tıbbi amaçlı kimyasal ürünlerinden zararlı bitki ve hayvan imhasına kadar geniş yelpazede üretilecek bir çok ürünle hayat bulacak.

18.12.2020 17:58 || 1237 kez okundu.