YÖK 2019 YILI ÜNİVERSİTE İZLEME VE DEĞERLENDİRME RAPORU”NU AÇIKLADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2018 yılından itibaren üniversitelerin güçlü yönlerini ortaya koymak amacıyla yürütülen ve üniversitelerin 5 ana kategorideki 45 göstergede değerlendirilmeye tabi tutulduğu ‘Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nun’ 2019 verileri açıklandı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) her bir üniversiteye ait “2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu”nu açıkladı. Üniversitelerin 2019 yılı karneleri verilerinde tüm alanlarda gözle görülür bir iyileşme gözlemlendi.

2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu” kapsamında Üniversitemizde ise eğitim ve öğretim", "araştırma-geliştirme, proje ve yayın”, “"uluslararasılaşma", "bütçe ve finansman" ile "topluma hizmet ve sosyal sorumluluk" ana kategorilerinde gözle görülür bir iyileşme olduğu görüldü.

YÖK Başkanı Saraç, her bir üniversiteye ait 2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporlarını bugün itibarıyla YÖK’ün internet sitesinden kamuoyuna açtıklarını ifade etti. Üniversitelerin performanslarına dair verilerin bütün dünyada en erken bir yıl öncesine dayalı olduğunun altını çizen Saraç, “Yeni YÖK” olarak her yıl bir önceki yılın verilerini müteakip yılda kamuoyu ile paylaştıklarını hatırlattı.

Saraç, rapora ilişkin, "Çalışmalar kapsamında, 189 üniversitenin her birine ait 2019 Yılı İzleme ve Değerlendirme Raporu, geçen yıl ilki yayımlanan raporlar ile kıyaslandığında bu yıl üniversitelerimizin göstergelerinde gözle görülür bir iyileşmenin olduğunu söyleyebiliriz. Bu göstergeleri hedef alarak gelişme kaydeden üniversitelerimizin yöneticilerini tebrik etmek isterim." değerlendirmesini yaptı.

YÖK'ün  “2019 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu” için tıklayınız

4.1.2021 15:59 || 603 kez okundu.