ÜNİVERSİTEMİZİN PAYDAŞLARI ARASINDA YER ALDIĞI 5. TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ İSTANBUL'DA GERÇEKLEŞECEK

Üniversitemizin de paydaşları arasında yer aldığı 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 9 Türk ülkesinin katılımı ile İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Bu yıl festivale birçok ülkeden yönetmen, senarist ve oyuncuların yanı sıra, Türk ülkelerinin Sinema Genel Müdürleri de katılacak. Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ'ın onur kurulunda yer aldığı ve Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı'nın jüri üyesi olduğu festivalde ödül töreninin ardından festival filmleri Üniversitemizde, farklı şehirlerde ve Türk ülkesinde izleyici ile buluşacak.

Festival Galası, Ödül Törenleri ve Film Gösterimleri 02 -07 Kasımda Yapılacak

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu'nun öncülüğünde devlet kuruluşları, belediyeler, üniversiteler, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri ile basın yayın organlarının müştereken proje ortaklığında yapılan 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve yarışması Ödül ve Gala törenleri 02-07 Kasım 2020 tarihinde İstanbul’da yapılacak. Törenlerle 2020 yılı Türk Dünyası Belgesel Ödülleri sahiplerini bulacak.

Yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Akraba Topluluklarının Katılımı ile yapılan 5. Türk Dünyası Belgesel Film Festivalin ve Yarışmasına bu yıl 160 film müracaat etti. Profesyonel ve Öğrenci Kategorisinde yapılan Yarışmanın Ön seçici Kurul Üyeleri Üniversitelerin Radyo TV Bölümü öğretim üyeleri ile yönetmenlerden oluşmakta.

Ödül alan filmler İstanbul’da yapılacak Gala ve ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Ayrıca Finalist Filmler ve gösterimi yapılması uygun görülen filmler İstanbul başta olmak üzere; Niğde, Yozgat ve Gümüşhane’de gösterilecek. Bu filmler yine Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Kosova, Macaristan ve KKTC’de Üniversite ve halk gösterimleri ile sanat severlerle buluşacak.

30.9.2020 17:32