ÜNİVERSİTEMİZDE 10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ DOLAYISIYLA KONFERANS DÜZENLENDİ

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 82. yılında Üniversitemiz tarafından düzenlenen konferansla anıldı.

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Üniversitemiz youtube kanalı ve Bozok Fm Radyosunda canlı olarak yayımlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı’na, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, daire başkanları ve üniversitemiz öğretim elemanları katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karadağ konuşmasında milletleri millet yapan unsurun başında öncüler ve liderlerin olduğuna işaret ederek şunları söyledi:

“Bu topraklar Malazgirt’ten Çanakkale’ye Anadolu yurdu olurken çok büyük bedeller ödendi. Tabi bu mücadelenin kazanılmasında liderler çok ama çok önemliydi. Alparslan’dan başlayıp Mustafa Kemal Atatürk’e kadar varan süreçte milletin seciyesi, karakteri liderlik ruhu vatan topraklarının kutsallığı bu topraklarda hem adaletin hem hukukun nasıl uygulanacağını tüm dünyaya göstermişti, bugünde gösteriyor. Dolayısıyla bu milletin seciyesinde de, kültüründe de, ahlak var, edep var, hayâ var. Dolayısıyla insana olan sevgi ve saygı var.”

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk neredeyse Anadolu’nun parça parça edildiği günlerde azim, kararlılık ve inanmışlıkla arkadaşlarıyla birlikte Anadolu’dan başlayan mücadelesini Büyük Taarruzla, Çanakkale’yle taçlandırarak Türk milletini esaretten kurtarmıştır. Biz şunu çok iyi biliyoruz ki bu milletin geçmişteki seciyesi ne ise bugün de o yarın da o olacak. Milleti millet yapan, milleti güçlü kılan temel amil güçlü liderlerden geçmektedir. Mustafa Kemal Atatürk bu karalılık ve azimle bu milleti düşmanlardan kurtarmış ender şahsiyetlerimizden ve liderlerimizdendir. Biz de bu çerçevede bilimin beşiği Yozgat Bozok Üniversitesi olarak millete mal olmuş değerlerimize sahip çıkacağımızı yinelemek istiyoruz.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Onur Çelebi  “Zafer ve Barışlarla Dolu Yeniden Doğuşun Hikâyesi” konulu konferans verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Onur Çelebi konferansında toprak, ekonomi ve kapitülasyonlar konusunda Osmanlı Devleti’nin son dönemlerini değerlendirirken, zafer ve başarılarla dolu yeniden doğuşun hikâyesinde Atatürk’ün düşünce yapısı ve hayat felsefesinin önemine dikkat çekti. Atatürk’ün bir lider olarak meseleleri yorumlayışı, doğuyu ve batıyı doğru tahlil etmesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Çelebi, “bizler de bugün Atatürk’ün bıraktığı bu büyük mirası ve düşüncelerini doğru okuyup, anlamak durumundayız” dedi.

Program sonunda Dr. Öğr. Üyesi Onur Çelebi’ye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yücel Güney tarafından plaket takdim edildi.

10.11.2020 12:35