ÜNİVERSİTEMİZ RADYO TV PROGRAMI ÖĞRENCİLERİMİZ “GET YOUR OWN PICTURE” PROJESİNDE YER ALDILAR

Almanya Ulusal Ajansı tarafından 15 yıldır devam eden “Get Your Own Picture” adlı proje 2020 yılında pandemi nedeniyle ilk kez çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Birçok ülkeden kısa film ve belgesel alanında çalışmalar yapan gençlerin başvuru yaptığı projede bu yıl 23 katılımcı projeye dâhil edildi. Çevrimiçi olarak farklı ülkelerden akademisyen ve sinema yazarlarının katıldığı proje sonrasında gençler, ortak bir senaryo yazarak farklı ülkelerin farklı şehirlerinde mevcut senaryonun bölümlerini çekerek tek bir film haline getirdiler.

Türkiye’den 3 Üniversitenin ve Üniversitemizden de Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo TV programından 6 öğrencinin projesi kabul edildi. Projeye ülkemizden Av Mevsimi, Eşkıya gibi ünlü filmlerin görüntü yönetmeni  Uğur İçbak da eğitmen olarak katıldı.

Projede yer alan öğrencilerimizden üçü salgın sürecinin bitmesiyle birlikte Almanya ve Letonya'da gerçekleştirilecek projelere katılacaklar.

26.12.2020 15:00 || 584 kez okundu.