DIRECTORATE OF COMMUNICATION PROTOCOL AND INFORMATION

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ORYANTASYON PROGRAMI KAPSAMINDA YOZGAT’I TANIYOR

Uluslararası öğrencilerimize yönelik Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde oryantasyon programı düzenledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ beraberinde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen, Üniversitemize yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerin oryantasyon programı kapsamında Aydıncık Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen gezi programına katıldı.

Uluslararası öğrencilerin yaşayacakları şehirle kaynaşması, Yozgat'ta yabancılık çekmemesi, Yozgat'ın tarihi ve doğal güzellikleri ile kültürümüzü tanımaları amacıyla düzenlenen oryantasyon programında, Azerbaycan, Kazakistan, Gambiya, Nijerya,  Somali,  Fas ve Mısır gibi ülkelerden gelen ve ülkemizin kültür elçileri olarak bilinen Uluslararası öğrencilerimiz Aydıncık Kültür Evi, Haceş Müze Evi ve Yozgat’ın saklı cenneti olan Kazankaya kanyonunun eşsiz güzelliklerini yerine görme fırsatı buldu.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak “Yozgat Bozok Üniversitemiz ile yapmış olduğumuz bir proje kapsamında yabancı ülkelerden Üniversitemize gelen öğrencilerimizi bugün Aydıncık’ta misafir ediyoruz. İlçemizde Aydıncık Kültür Evi, Haceş Müze Evi ve Yozgat’ın saklı cenneti Kazankaya kanyonundayız. Aydıncık, turizm değerleri ile ön plana çıkmaya çalışıyor. Biz de yabancı öğrencilerimize hem Yozgat’ımıza hem de ilçemize hoş geldiniz demek amacıyla böyle bir program düzenledik. Burada öğrencilerimiz hem doğayı keşfediyor, hem ilçemizi, şehrimizi tanıyorlar hem de birlikte hoşça vakit geçiriyoruz. Bizim amacımız yabancı ülkeden gelen öğrencilerimizin buraları görüp tanımaları ve ülkelerine döndüklerinde bizim gönüllü elçilerimiz olarak şehrimizi tanıtarak buralara yeni öğrencilerimizin gelmelerini sağlamalarıdır. Öğrencilerimiz burada Türk kültürünü, değerlerini tanıyorlar. Umarım öğrencilerimiz hoş bir gün geçirirler ve bizler de güzel bir seda bırakabiliriz.” dedi.

Yozgat’ın uluslararası öğrencilerimize tanıtımı için etkinlik düzenlendiklerini söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Üniversite olarak Aydıncık Belediyesi ev sahipliğinde uluslararası öğrencilerimiz ile beraber olmaktan çok mutluyuz. Uluslararası görünürlük açısından dünyanın her yerinden öğrencimizin olması çok sevindirici. Kazakistan’dan, Somali’den, Azerbaycan’dan, Nijerya’dan ve birçok ülkeden eğitim amaçlı Yozgat Bozok Üniversitesi’ne gelmiş, bizi tercih etmiş öğrencilerimiz bulunuyor. Öğrencilerimize bizleri tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Bizim amacımız hem ülkemizin kültürel dokusunu öğrencilerimize tanıtmak, özelde de Yozgat ilimizin, ilçelerimizin güzelliklerini öğrencilerimiz ile buluşturmak ve bu arada da kültür etkileşiminde bulunmaktır. Amacımız öğrencilerimize hem yemeklerimizi, hem doğal güzelliklerimizi tanıtmak bir taraftan da onlarla kaynaşmak, öğrencilerimiz ile birlikte olmak, onları dinlemek onların dünyalarını keşfetmektir.  Yozgat Bozok Üniversitesi bundan sonraki süreçlerde de uluslararası öğrencileri ile hep beraber olacak. Onlara ilimiz ve kültürümüzün tanıtılması adına her ne yapılması gerekiyorsa biz bunları yapacağız. Akabinde de biz onlardan bir şeyler öğreneceğiz. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bizi tercih eden öğrencilerin en iyi şekilde eğitilmesi eğitim öğretim süreçlerinden geçilmesi konusunda gayret ve çaba sarf edeceğiz.” dedi.

Öğrencilere iyi bir gelecek hazırlamak için çalıştıklarını anlatan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Öğrencilerimizle konuştuğumuzda mimarlık, uluslararası ilişkiler, ekonomi, ilahiyat gibi birçok alanda eğitim görmek isteyen öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilerimizi misafir olarak görmüyoruz. Onlar bizim gözbebeklerimiz, yarınlarımız. Hem kültürümüzün tanıtılmasını hem de onların çok iyi bir şekilde yetiştirilip ülkelerine gittiklerinde ülkelerine en iyi şekilde katkı sunmalarını hedeflemekteyiz. Bu temelde faaliyetlerimiz onlarla kaynaşmak ve onlarla bir arada olmak adına devam edecek. İstiyoruz ki onlar bizi iyi tanısınlar, onlar bizden memnun olsunlar.  Biz onlara çok iyi bir eğitim vererek geleceğe hazırlayalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde şu an için 800 civarında uluslararası öğrencinin eğitim ve öğretim gördüğünü de belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “2021 yılında bu rakamı bine, 2022 yılı ise 2 bin 500 öğrenciye ulaştırma hedefindeyiz. Bu temelde de çok kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Bu vesile ile bu organizasyonu düzenleyen Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak’a şahsım, üniversitem ve öğrencilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Öğrencilerimiz gezi programında gönüllerince eğlenerek unutulmaz bir gün yaşadı.

24.10.2021 12:39 || 590 once read.