DIRECTORATE OF COMMUNICATION PROTOCOL AND INFORMATION

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Yozgat’a üniversite öğrenimi için gelen uluslararası öğrenciler , üniversitemiz  Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi  (TÖMER)  de Türkçe öğrenimine başladı.

Üniversitemizde uluslararası 70 öğrenci 9 ay süresince 960 saatlik Türkçe konuşma ve yazma eğitimine tabi tutulacak. Yıl sonunda 300 öğrenci Türkçeyi öğrenip yazabilecek duruma gelecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Akın ve Üniversitemiz Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi  (TÖMER) Müdürü Doç. Dr. Fahri Şeker, uluslararası  öğrenciler için Üniversitemiz Eğitim Fakültesinde başlayan Türkçe ders eğitiminin açılışına katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok üniversitesini tercih ederek Yozgat’a gelen uluslararası öğrencilerin kendilerini ifade edebilme ve iletişim kurmaları açısından üniversite olarak Türkçe öğrenmelerine olanak sağladıklarını söyledi. 2020 yılı başında üniversitemizde eğitim gören uluslararası öğrencilerin sayısının artması amacıyla bir dizi çalışma yaptıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  pandemi süreci ile bu çalışmanın intikaya uğradığını ifade etti. Pandemi sürecinde uluslararası öğrencilerimizin korana tedbirleri kapsamında sağlıklarına dikkat ederek yüz yüze eğitim ve öğretim hayatlarına devam edebilmesi için bir çok tedbir aldıklarını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ,  “Üniversitemizi tercih eden uluslararası  öğrencilerimiz şehre değer katmaya başladı. Bu öğrenciler bizim kültür elçilerimiz. Yerel yönetimler başta olmak üzere esnafımız ve tüm şehir halkının bu gençlere sahip çıkmasını bekliyoruz." dedi.

Uluslararası öğrenci sayısının artması ile Yozgat Bozok Üniversitesi'nin uluslararası düzeyde görünürlüğü açısından kendine önemli bir yer edineceğine dikkat çeken Rektör Karadağ,  “Kararlılıkla başarıya sloganımızla biz uluslararası görünürlüğümüzü artırma gayreti ve hedefi içerisindeyiz. Biz uluslararası öğrencilerimizi önemsiyoruz. Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin her zaman yanındayız. Üniversitemize  Asya, Afrika, Balkanlar  ve Türk Cumhuriyetlerinden öğrencilerin gelmesi için çalışmalarımız ve planlamalarımız  devam etmektedir. Bu çerçevede Afrika'dan öğrencilerimiz aramıza katıldılar ve yeni öğrencilerimiz de gelmeye devam edecekler.  2020 yılı sonu itibari ile üniversitemizde 500,  2021 yılı sonu itibari ile de 2 bin öğrencinin eğitim ve öğretim görmelerini arzuluyoruz.” diye konuştu.

27.10.2020 14:22