DIRECTORATE OF COMMUNICATION PROTOCOL AND INFORMATION

SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU RADYO-TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI PROGRAMINDAN FESTİVAL BAŞARISI

Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Radyo Televizyon Programcılığı Programı öğrencilerimizin Antalya'da gerçekleştirdiği film kampında çekimleri tamamlanan Dilhûn adlı belgesel film 19.  Uluslararası Bangladeş Film Festivali'nin Kısa ve Bağımsız Film Seçkisi'ne kabul edildi.

Antalya Konyaaltı Hurma mahallesinde bu yaz çekimleri tamamlanan filmin yönetmenliğini Radyo Televizyon Programcılığı Programı Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı ve bölüm öğrencilerinden Faruk Can Koç, Görüntü Yönetmenliğini Ömer Ertürk, senaristliğini ise Abdullah Sancaktar üstlendi.

Antalya'da 20 yıl önce ormanın içinde yer alan doğal kaynak suyun yanına bir işletme açan Necip Pöze'nin hayatını anlatan belgesel, ormanların yok olması, kaynak suyun azalması ve insanların küçük yeşil alanlara hapsolmasını konu alıyor.

Festivale 60 ülkeden gönderilen birçok film arasında ilk iki yüze giren belgesel film Bangladeş'te ve festivalin resmi sitesinde çevrimiçi olarak gösterilecek. Film ekibi ise festival organizasyonu tarafından Bangladeş’te ağırlanacak.

Radyo-Televizyon Programcılığı Programında öğrencilerin göstermiş olduğu uluslararası başarıdan dolayı tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, bu başarının bir şeylere inanmanın ve kararlılıkla çalışmanın sonucu olduğu ifade ederek, üniversitemizi uluslararası arenada da görünür kılacak olan belgesel filmin yönetmenliğini üstlenen akademisyenimiz Öğr. Gör. Batuhan Kalaycı’yı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum, dedi.

26.10.2020 14:11