DIRECTORATE OF COMMUNICATION PROTOCOL AND INFORMATION

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ SEKTÖR GÖRÜŞMELERİ KAPSAMINDA BURDUR İLİNDE KENEVİR HASADINA KATILDI

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörü Prof. Dr. Güngör Yılmaz ile kenevir ekim izninin olduğu 20 ilden biri olan Burdur ilinde 17 dekar alanda ekimi yapılan kenevirin hasat törenine katıldı.

Törene Burdur Valisi Ali Arslantaş, Orallar Grup Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Oral, Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör V. Prof.Dr. Hüseyin Dalgar ve ilçe yöneticileri katıldı.

Düzenlenen törende açılış konuşması yapan Burdur Valisi Ali Arslantaş, “Eylül ayında resmi gazetede yayınlanan kenevir üretiminin yapılacağı 20 ilden birisi olan Burdur’da bugün  buraya izinli kenevirin resmi hasatını yapmak için geldik. Otomotiv, giyim, kozmetik ve ilaç sektörü gibi birçok alanda kullanılan kenevir ilimizin önünü açacak ürünlerden birisidir. İlimize hayırlar getireceğini düşündüğümüz bu sektörün geliştirilmesi için her zaman üreticinin yanında olacağız. Yanlış bir algıdan dolayı Hint Keneviri gibi zararlı madde içerdiği düşünülen bu kenevir bitkisi endüstriyel bir üründür. Cumhurbaşkanımızın böylesine bir ortamda cesaretiyle kenevir ekimine izin vermesiyle birlikte bu sektöründe önünün açılacağını düşünüyorum" dedi.

Orallar Grup Şirketinin düzenlemiş olduğu hasat törenine katılmaktan duyduğu memnuniyetini dile getiren  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Üniversitemiz Kenevir Araştırmaları Enstitüsü bünyesinde yürütülen ve ihtisas alanımız olan “Endüstriyel Kenevir”le ilgili kısa, orta ve uzun vadede yapılan çalışmalar ve projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi'nin Endüstriyel Kenevir alanında ihtisas üniversitesi olmasının sağladığı ayrıcalıklar kapsamında kenevir alanı ile ilgili sektörlerle görüşmelerin ve işbirliklerinin aralıksız devam ettiğini söyledi.

İhtisas alanımızla ilgili endüstriyel kenevir özelinde Burdur Merkezli faaliyet gösteren Orallar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Oral ve beraberindeki heyet ile işbirliği önerilerini paylaşılarak fikir alışverişinde bulunmak üzere kısa bir süre önce  Yozgat’ta bir araya geldiklerini vurgulayan  Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  bugün de Burdur ilinde kenevirin yaygınlaştırması ve endüstriyel yatırımı için araştırma geliştirme çalışmaları yürüten Orallar Grup Şirketinin faaliyetlerini yerinde görmek  ve kenevir hasadına katılmak  için Burdur iline geldiklerini belirtti.

Mucizevi bitki kenevirden  katma değeri yüksek ürünler elde edildiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Üniversitemiz bünyesinde tarım, gıda ve yem, tıp, ilaç ve sağlık, tekstil, selüloz, kompozit ve biyomalzemeleri, elektronik, makine ve enerji, inşaat ve yapı malzemeleri, temel bilim teknolojileri, sosyal bilimler mevzuat ve pazarlama araştırma gruplarımızda bilimsel çalışmalarımız ve projelerimiz devam ediyor. Bu anlamda üretilen bilginin teknolojiye dönüşmesine öncülük ediyoruz. Bugün de Burdur ilinde olan Orallar Grup Şirketi tarafından kenevir üzerine yapılan çalışmaları yerinde görmek ve  kenevir hasadına katılmak üzere  Burdur’a geldik. İhtisas Üniversitesi olarak bilgi paylaşımında bulunmak,  sektöre yön vererek öncülük etmek, endüstriyel kenevirin bütün biokütlesini ekonomiye kazandırmak noktasında sektörlerle buluşmalarımız  devam edecek" dedi.

17.10.2021 18:50 || 514 once read.