MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ, AİLEMİZE KATILAN AZERBAYCANLI ÖĞRENCİLERİ KARŞILADI

Üniversitemizin uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında 6-7 Eylül 2021 tarihleri arasında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptığı YOBÜYÖS ve TÖMER Türkçe Dil Yeterlik (C1) Sertifika sınavında başarılı olan öğrenciler Yozgat’a gelmeye başladı.

Öğrenciler,  2021-2022 eğitim-öğretim yılı kayıtları için geldikleri Yozgat’ta, Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenol Akın ve Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Uğur Kölemen tarafından karşılandı.

Aileleriyle birlikte kayıt yaptırmak için Yozgat’a gelen öğrenciler, otobüsten iner inmez karşılarında Rektörümüz  Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ı buldu.

Hem öğrencilerin hem de ailelerin şaşkınlıklarını gizleyemediği karşılamada Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  ‘Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine hoş geldiniz’ diyerek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Üniversitemiz tarafından bu yıl ilk kez Uluslararası Öğrenci Sınavı (YOBÜYÖS) yapıldığını söyledi.  Uluslararası öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi'ne  ilgisinin her geçen gün artığına dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yaptığımız YOBÜYÖS ve TÖMER Türkçe Dil Yeterlik (C1) Sertifika sınavında başarılı olan  300 öğrencimiz yeni eğitim öğretim dönemi öncesi Yozgat’a gelmeye başladı. Biz de üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizi ilk günlerinde karşılamak ve yanlarında olmak istedik. Üniversite olarak uluslararası öğrenci sayımızın artması temel hedefimiz. Şu an 600 olan uluslararası öğrenci sayımızı 2022 yılında 2 bin 500’e  çıkartmak istiyoruz. Üniversitemizde eğitim görecek uluslararası öğrencilerimiz, ülkemizin dil ve kültürünü öğrenmiş, donanımlı bir eğitimle mezun olarak ülkelerine döndüklerinde bizim kültür elçilerimiz olacaklar. Bu nedenle üniversitemizin görünürlüğünde önemli bir yere sahip olan uluslararası öğrencilerimizi her zaman önemsiyoruz. Şehrimize ve üniversitemize gelen öğrencilerimizin şehrimiz insanı ve üniversitemiz personeli her zaman yanlarında olacaktır." dedi.

11.10.2021 16:45 || 958 kez okundu.