MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

REKTÖRÜMÜZ, KIRŞEHİR’DE DÜZENLENEN ANADOLU ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ DÖNEM TOPLANTISI’NA KATILDI

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ın katılımıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı"na katıldı.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı"na YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Yücel Güney’in yanı sıra Anadolu Üniversiteler Birliği’ne üye Üniversitelerin Rektör ve Rektör Yardımcıları katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, toplantıda yaptığı konuşmada birliklerin gelecekte Türk yükseköğretim hayatına önemli katkılar sunacağına inandığını söyledi.

Anadolu Üniversiteler Birliği bünyesinde araştırma üniversitesi etiketi alan kurumların yanında bölgesel kalkınma misyonu yürüten üniversitelerin de bulunduğunu hatırlatan Özvar, yükseköğretim kurumlarının, eğitim, öğretim, bilgi üretme ve bilgiyi yayma işlemleriyle ülkenin kalkınma hedeflerini önceleyerek topluma hizmet edeceğini dile getirdi.

İki yıldır insanlığı tehdit eden Covid-19 salgınının, toplumların ölümcül bir medikal şokla başa çıkma ve buna uyum sağlama kapasitelerini test ettiğini vurgulayan Özvar, şöyle devam etti:
"Üniversitelerimiz bilgi birikimi, tecrübe, araştırma kapasitesi ve yetişmiş bilim insanı gücüyle daha esnek ve sürdürülebilir kurumların inşasına, hükümet, iş dünyası ve sivil toplumla birlikte destek verecek şekilde kendini uyarlamak zorundadır. Önümüzdeki dönemde üniversitelerimiz, toplumun farklı kesimlerini etkileyen şokların izale edilmesinde daha etkin roller oynayacaktır. Sözü edilen son krizlere karşı üniversiteler tarafından yürütülen bilimsel araştırmalar ve projeler, bu tehditlerle başa çıkmak için en güvenilir bilgi kaynaklarıdır."

Yükseköğretim Kalite Kurulunun ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde, önümüzdeki yıldan itibaren üniversitelerin değerlendirileceğini ifade eden Özvar, "Bu vizyon doğrultusunda inşası için emek verdiğimiz daha yüksek kapasiteli ve kaliteli üniversitelerle geleceğin Türkiye'sine ve Türkiye'nin umut olduğu tüm coğrafyalara daha fazla hizmet edeceğimiz unutulmamalıdır." diye konuştu.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise birliğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, birlikte büyümeyi ve gelişmeyi hedeflediklerini aktardı.Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi (KAEÜ) Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya da jeotermal ve tarım alanında uyguladıkları projeleri anlattı.

Kırşehir Valisi İbrahim Akın ise bu bölgedeki 12 üniversitenin katılımıyla Anadolu Üniversiteler Birliğinin oluşturulmasının, tecrübelerin paylaşılması anlamında önemli bir adım olduğuna dikkati çekti.
Konuşmaların ardından KAEÜ Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Şimşek, "Eğitimde Kalite Güvence Sistemi", Kalite Yönetim Koordinatör Yardımcısı Ekrem Öztürk de "Bütünleşik Kalite Sistemi" başlıklı sunum yaptı.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Anadolu Üniversiteler Birliği’nin kurulduğu günden bugüne kısa zamanda büyük mesafeler alarak yükseköğretimin yüklediği misyon gereğince bir şeyler yapma konusunda önemli bir irade koyduğunu belirterek, kurulan bu güç birliğinin hem yükseköğrenimin hem de bölgemizin gelişimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Rektörümüz Karadağ, programa ev sahipliğinden dolayı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya’ya ve Anadolu Üniversiteler Birliği’nin yürüttüğü çalışmalara desteğinden dolayı YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür etti.

15.11.2021 14:57 || 481 kez okundu.