REKTÖR YARDIMCIMIZ PROF.DR. GÜNGÖR YILMAZ “ENDÜSTRİYEL KENEVİR VE TÜRKİYE’NİN FIRSATLARI” KONULU ONLİNE SEMİNERDE KONUŞTU

Rektör Yardımcımız ve Kenevir Araştırmaları Koordinatörümüz Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Muş Alparslan Üniversitesi tarafından online olarak düzenlenen seminerde "Endüstriyel Kenevir ve Türkiye'nin Fırsatları" başlıklı bir sunum yaptı.

Moderatörlüğünü Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın yaptığı konferansta Prof. Dr. Güngör Yılmaz,  tüm yönleriyle endüstriyel kenevir gerçeğini ortaya koyduktan sonra Türkiye'nin fırsatları üzerinde durdu.

Yurtiçi ve yurtdışı katılımcıların yoğun ilgi ve sorularıyla devam eden konferansta Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz, kenevirin dünya ve Türkiye'deki mevcut durumu, dünyadaki gelişmeler ve Türkiye'deki gelişmeler, olması gerekenler, çözüm yaklaşımları ve Türkiye'nin kenevir sektörüyle ilgili fırsatları üzerine önemli tespitlerde bulundu. Yılmaz, “Türkiye'nin kenevir pazarlarından pay alabilmesi için sanayi sektörünün kurulması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bu çerçevede kenevir tarımı ve sanayisinin birlikte büyümesi önem arz etmektedir. Gerekli yasal düzenlemelerin yapılması halinde ülkemizin önünde önemli fırsatlar yer almaktadır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

19.4.2021 10:32 || 523 kez okundu.