İHTİSASLAŞAN ÜNİVERSİTELERİN REKTÖRLERİ YÖK BAŞKANI SARAÇ’IN BAŞKANLIĞINDA BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİ

Aralarında üniversitemizin de bulunduğu 15 ihtisas üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında online olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurulu  (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında ihtisaslaşan üniversitelerin ihtisas alanlarına yönelik yürüttükleri çalışmalara ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı online toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, 2015 yılında uygulamaya koydukları ‘Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi’nin Yeni YÖK anlayışının bir tezahürü olan ‘birlikte çalışma, birlikte hareket etme’ projesi olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Saraç, ihtisaslaşan üniversitelerin tecrübe paylaşımında bulunmasının önemine de değinerek, bölgesel kalkınma dinamiklerini destekleyen çalışmaların bu proje ile hayata geçtiğini ifade etti.

Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen ve 15 ihtisas üniversitesi rektörlerinin katıldığı toplantıyı değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, ihtisaslaşan üniversitelerin yaptıkları çalışmalar noktasında faydalı ve verimli bir fikir alışverişi gerçekleştiğini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, üniversite olarak kenevirin endüstriye kazandırılması, kenevire dayalı sanayinin Yozgat ve yöresinde çeşitlenmesi ve istihdama katkı sağlaması adına kısa orta ve uzun vadede çalışmalar yürüttüklerini ve misyon olarak kenevirin bütün biyokütlesinin endüstriye kazandırılması hedefi doğrultusunda ilerlediklerini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında İhtisaslaşan Üniversitelerin her zaman yanında olan, Yeni YÖK vizyonu ile bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her zaman destekçimiz olan YÖK Başkanımız Prof. Dr. M.A.Yekta Saraç başta olmak üzere YÖK Yürütme Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum, dedi.

15.4.2021 16:40 || 665 kez okundu.