Bozok Üniversitesi

BOZOK ÜNİVERSİTESİ

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Kamuoyu Açıklaması

Terörle mücadele ettiği için devletimizi suçlayan ve karalayan açıklamaları, sözde ‘‘Barış Bildirisi’’ adı altında imzalayan ve terör örgütü propagandası yapan bazı akademisyenlerin ceza almalarını ‘‘hak ihlali’’ olarak değerlendiren Anayasa Mahkemesi’nin almış olduğu bu skandal karar, başta canları pahasına terörle mücadele eden Emniyet Güçlerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimiz olmak üzere Şehitlerimizin emanetleri kıymetli ailelerini, vatan savunmasında Gazi olan kahramanlarımızı; tüm kurumlarımızı ve milletimizi derinden yaralamıştır.

Devleti tehdit edip suçlamak, düşünce özgürlüğü ve düşünceyi özgürce açıklama hakkı kapsamında asla değerlendirilmemelidir. Bu kararın, terör örgütlerine karşı etkin olarak sürdürülen operasyonların gerçekleştirildiği dönemde alınması ise dikkat çekicidir.

Yozgat Bozok Üniversitesi olarak; terörle mücadeleyi sekteye uğratmayı ve ülkemizi karalamayı amaçlayan her türlü kurum ve organizasyonun karşısında olduğumuzu ve olmaya devam edeceğimizi beyan ediyor; Türk milleti adına karar vermekle yetkili kılınan Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının adalete ve kamu vicdanına aykırı olmaması gerektiğine inanıyor, bir vesayet kurumu olmadıklarını hatırlatıyor, almış oldukları bu yanlış kararda imzası bulunanları kınıyoruz.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörlüğü

3.9.2019 09:16