ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ

REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. AHMET KARADAĞ’IN, ‘3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ’ MESAJI

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ’ın, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü' dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Karadağ, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“3 Aralık tarihi her yıl Birleşmiş Milletler tarafından ‘Dünya Engelliler Günü’ olarak ilan edilmiştir. Ülkemiz nüfusunun %7’sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın eğitim hayatını sürdürmeleri, çalışma hayatına katılmaları için tüm kamu kurum ve kuruluşları üzerine düşen vazifeyi ifa etmektedir.

Yozgat Bozok Üniversitesi olarak bizler de her alanda olduğu gibi engelli öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyacına uygun sürekli iyileştirme ve kalite anlayışıyla çıktığımız bu yolda örnek bir üniversite oluşturmak için büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Üniversitemiz kampüsünde, Fakültelerimizde, Yüksekokullarımız ve Meslek Yüksekokullarımızda hep bu hassasiyetle hareket etmekte ve gerekli fiziki iyileştirmeleri gerçekleştirmekteyiz. Rektörlüğümüz Engelli Öğrenci Birimi ve ilgili Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Engelli Birim Temsilcileri ile birlikte daha erişilebilir bir Üniversite için tüm imkânlarımızı engelli öğrenci ve personelimiz için seferber etmekteyiz.

Tüm canlılara karşı sevgi ve şefkat göstermeyi ilke edinen medeniyetimiz, insanın canını aziz bilmiş ve yapılan çalışmaları bu misyon üzerine inşa etmiştir. Bizlere de bu düstur ilham olmakta ve yol göstermektedir.

“En büyük engel sevgisizliktir” sloganıyla yola çıkılan ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başta engelli öğrencilerimiz ve personelimiz olmak üzere tüm engelli vatandaşlarımızı sevgi ile kucaklıyor, daha iyi yaşanabilir ve erişilebilir bir dünya ve Türkiye için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi ifade etmek istiyorum."

3.12.2020 11:48 || 308 kez okundu.