REKTÖRÜMÜZ PROF. DR. SALİH KARACABEY`İN DÜNYA DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ KUTLAMA MESAJI VE KAMUOYUNA DUYURUSU

22 Kasım Dünya Diş Hekimliği Günü, içinde bulunduğumuz hafta ise Ağız Diş Sağlığı Haftası olarak kutlanmaktadır. Bugün Dünya Diş Hekimliği günü, tüm diş hekimlerinin Diş Hekimliği gününü kutluyoruz.

Bu vesile ile bugünlerde sıkça sorulan bir soru ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek isteriz:

Bilindiği gibi Tıp Fakültesi ve Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi, yeni Tıp Fakültesi ve Hastane binamız tamamlandığı için eski binadan yeni binaya taşınmış ve kampüs alanı içinde yer alan yeni yerinde hizmet vermeye başlamıştır. Yozgat kamuoyu Tıp Fakültesi ve Hastane ’den boşalan binanın nasıl değerlendirileceğini merak etmekte ve bazı öneriler dile getirilmektedir. Bu öneriler arasında en sık üzerinde durulan, binanın Diş Hekimliği Fakültesi yapılması önerisidir.

Biz üniversite yönetimi olarak bu yılın Ağustos ayında oluşturduğumuz bir komisyon raporu ile Üniversitemiz senatosundan karar çıkararak YÖK’e Diş Hekimliği Fakültesi açılması yönünde başvurumuzu yaptık. Diş Hekimliği Fakültesi kurulma kararı alınması halinde bu binayı Diş Hekimliği Fakültesi olarak kullanacağımızı da bildirdik.

İlimizde diş hekimi sayısı talebi karşılayamamaktadır. Diş Hekimliği Fakültemiz açıldığında daha ileri tanı ve tedavi işlemleri ilimizde yapılabiliyor hale gelecek, halkımızın bu tedaviler için başka şehirlere gitmesi gerekmeyecektir. Öte yandan mevcut binanın daha öncesinde bir hastane olarak kullanılmış olması nedeniyle alt yapısı sağlık hizmeti vermek için uygundur. Binamız, ameliyathanesinden, radyoloji birimine, laboratuarlarından, klinik hasta odalarına ve öğretim üyeleri odalarına kadar Diş Hekimliği Fakültesi olmak için avantajları göz önünde bulundurulduğunda YÖK’ten bu iznin çıkmasının yüksek olasılık olduğunu değerlendirmekteyiz.

Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Prof. Dr. Salih KARACABEY

REKTÖR