Yeni PBS ve ABİS Sistemi Hakkında

01.11.2017 tarihinde Üniversitemiz Akademik, İdari ve Taşeron personellerinin kullandığı ABİS (abis.bozok.edu.tr) sistemi teknik arızaya girmiş ve kullanılamayacak duruma gelmiştir.

Bu sebeple, üniversitemiz bünyesinde geliştirilen Yeni PBS sistemi 09.11.2017 tarihinde devreye alınmıştır. Yeni PBS sistemiyle aşağıda listelenen işlemlerle ilgili veri girişi yapılabilmektedir.

-          Kişisel Bilgiler

-          Eğitim Bilgileri

-          Akademik Görevler

-          İdari Görevler

-          Kitap Bilgileri

-          Ulusal ve Uluslararası Bildiriler

-          Ulusal ve Uluslararası Makaleler

-          Ödüller

-          Atıflar

-          Üye Olunan Akademik Dernek ve Kuruluşlar

-          Editörlükler

-          Hakemlikler

-          Yönetilen Tezler

-          Projeler

-          Üyelikler

-          Hizmet İçi Eğitim Programları

-          Panel,Sempozyum Gibi Etkinlikler

-          Blog Sistemi

-          Dosyalar / Ders Notları

-          İstatistik / Gösterge Paneli

• Yeni sistemde kullanıcılara herhangi bir kullanıcı adı ve şifre verilmeyecektir.
  • Sistem Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi ile entegre olarak çalışmaktadır (Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi duyurusu için buraya tıklayın).
  • Sistemi sadece üniversitemiz Akademik,İdari ve Taşeron personelleri kullanabilmektedir. Dolayısıyla sisteme giriş yapabilmek için Merkezi Kimlik Doğrulama Sisteminde mutlaka kullanıcı hesabınızın olması gerekmektedir.
  • Kullanıcılar Personel Bilgi Sisteminde oturum açtıklarında isim,soyisim,iletişim numarası,tc kimlik numarası,personel tipi vb. kayıtlı bilgileri otomatik olarak Merkezi Kimlik Doğrulama Sisteminden çekilip PBS sistemine yazılacaktır. (Daha sonra bu bilgileri güncelleyebilirsiniz)
  • Oturum açmanız başarılı olduktan sonra KİŞİSEL BİLGİLER alanında ki istenen verileri girmeniz, sistemin verimli çalışması ve CV aramalarında görünmeniz için tavsiye edilmektedir.
  • Oturum açma veya PBS sorunlarınız için bilgi.islem@bozok.edu.tr adresine kurumsal e-posta adresinizle bildirimde bulunabilirsiniz.
  • Sistemde herhangi bir sorunla karşılaştığınızda veya herhangi bir öneriniz olması durumunda; oturum açtıktan sonra GÖSTERGE PANELİ'nde bulunan "PBS için benim de bir önerim var" butonuna tıklayarak lütfen değerli görüşlerinizi bizimle paylaşınız.
  • Önemli Not: Eski ABİS sistemindeki kullanıcı verileri, yeni sistemdeki yapıyla uyuşmadığı için aktarılamamıştır, Bu sebeple kullanıcıların CV verilerini tekrar girmeleri gerekmektedir.

Yeni PBS sistemine ulaşmak için tıklayın.

09.11.2017

IP Adresiniz 23.20.162.200