Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi Hakkında

13.09.2017 tarihinde üniversitemiz “Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi” ne geçmiştir. Bu sistem ile ilerleyen dönemlerde tüm uygulamalara bu kullanıcı adı ve şifre ile girilmesi planlanmaktadır.

Merkezi kimlik doğrulama sisteminin başlangıç aşamasında aktif olduğu hizmetler aşağıda listelenmiştir.

1.       Kampüs Kablosuz Bağlantılar

2.       Proxy Hizmeti

3.       Vpn hizmeti

Üniversitemizde aktif olarak kayıtlı olan öğrencilerin ve personellerin tamamının kullanıcı adı ve şifreleri belirli bir şifre algoritmasına göre oluşturulmuştur. Kullanıcı hesaplarının aktif hale gelebilmesi için kullanıcı şifrelerinin en az 1 defa http://kimlik.bozok.edu.tr adresinden değiştirilmesi zorunludur. Aksi halde hesabınız aktif hale gelemeyecek ve oturum açmanız başarısız olacaktır..

Öğrenciler için şifre algoritması:

Kullanıcı Adı: ÖğrenciNumarası

Şifre: T.C kimlik numarasının ilk 3 hanesi, anne adının ilk 2 hanesi, doğum yılının son 2 hanesi, baba adının ilk iki hanesinin birleşimi şeklinde Türkçe karakter kullanılmaksızın küçük harflerle yazılacaktır.

Örnek olarak;

T.C: 461963*****

Öğrenci No: 70111513001

Anne adı: Ülkü

Baba Adı: Oğuz

Doğum Yılı: 1997 olan bir öğrenci için;

Kullanıcı Adı: 70111513001

Şifre: 461ul97og

Not: Bu şifre e-posta şifrelerinden bağımsızdır.

Akademik, İdari ve Diğer personel için şifre algoritması:

Kullanıcı Adı: isim.soyisim

Şifre: T.C kimlik numarasının ilk 3 hanesi, anne adının ilk 2 hanesi, kurum sicil numarasının* son 2 hanesi, baba adının ilk iki hanesinin birleşimi şeklinde Türkçe karakter kullanılmaksızın küçük harflerle yazılacaktır.

*: Kurum sicil numarası tek hane olanlar başına 0(sıfır) yazarak 2 haneye tamamlamalıdır. Ör. Kurum sicil numarası 5 olan kişi 05 olarak giriş yapmalıdır.

Örnek olarak:

İsim: Çağlar Eymen ULUTÜRK

T.C: 362392*****

Kurum Sicil No: 696

Anne Adı: Duygu Nur

Baba Adı: Samet

Şifre: 362du96sa

Merkezi Kimlik Doğrulama Sistemi kullanıcı adı ve şifresinde sorun yaşayan öğrenci veya personeller 0(354) 242 10 17 / Dahili No: 1132 numarasını aramaları veya Bilgi İşlem Daire Başkanlığı Yazılım Birimine öğrenci kimlik kartları veya personel kimlik kartları ile birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir.

NOT: Merkezi kimlik doğrulama sistemine daha önce kayıt olan personel veya öğrencilere yeni kullanıcı açılmamıştır. Eski şifreleri ile sistemi kullanacaklardır.

13.09.2017

IP Adresiniz 54.80.180.248