ÖĞRENCİ DUYURULARI

HAYDİ GENÇLER YETENEĞİNİZİ AÇIĞA ÇIKARMAK SİZİN ELİNİZDE!

Sevgili Öğrenciler!

Geçtiğimiz yıl KTO Karatay Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen ve temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan ve bu yıl T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi himayelerinde ve Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Yetenek Her Yerde” temasıyla düzenlenecek olan İKAF’20 İç Anadolu Kariyer Fuarı 13-14 Nisan 2020 tarihinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

“Yetenek Her Yerde" temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi destekleriyle üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının oy birliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir. Etkinliğe 17 Üniversite, 250 Firma, 15.000 öğrenci, 12 konuşmacı katılacaktır.

PROJENİN AMACI ve HEDEFİ

Sevgili Gençler!

Fuarda alanında uzmanlar tarafından düzenlenecek oturumlara katılarak kariyer planlamanızı yapabilecek ve geleceğe dönük daha sağlam adımlar atabileceksiniz.

HANGİ ÜNİVERSİTELER YER ALACAK?

Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde,  başta Yozgat Bozok Üniversitesi olmak üzere Abdullah Gül Üniversitesi,  Aksaray Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Kapadokya Üniversitesi, KTO Karatay Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi,  Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi bu fuarda yer alacak.

NASIL KATILACAKSINIZ?

Sevgili Öğrencilerimiz!

“Yetenek Her Yerde” sloganıyla hazırlanacak olan bu fuara “Yetenek Kapısı” isimli bir platform üzerinden ulaşacaksınız.

•Yetenek Kapısı platformu, sizlerin ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerine imkân tanımaktadır.

•Öğrenciler ve mezunlar, Yetenek Kapısı'nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atabilecek; bu sayede kariyer fuarlarını, etkinlikleri ve eğitimleri inceleyebileceklerdir.

•İşverenler, bünyelerinde gerçekleştirecekleri iş ve staj ilanlarını, fuar ve etkinliklerini Yetenek Kapısı üzerinden gençlere daha kolay duyurabilecektir.

•Öğrenci ve mezunlar, kariyer merkezlerindeki kariyer danışmanlarından randevu alarak, bireysel danışmanlık hizmeti alabilecektir.

www.yetenekkapisi.org site adresi üzerinden yapacağınız kayıtla birlikte profil oluşturduktan sonra Kariyer Fuarları sekmesi üzerinden İç Anadolu Kariyer Fuarı’na başvuru QR kodunuzu oluşturarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

Eğer site üzerinden katılım yapılmadı ise fuar günleri içerisinde fuar girişine kurulan başvuru merkezlerinden kayıt yaptırabileceksiniz. Fakat özel oturumlara, etkinliklere katılmanız zorlaşacaktır.

Öğrenci kulüpleri ve ekipleri arzu ederlerse yaptıkları özgün projelerini stant açmak suretiyle sergileyebilirler. Fuarda stant açmak isteyen öğrenci kulüplerimiz 27 Mart 2020 tarihine kadar Etkinlik Talep Formu ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na müracaat edebilirler.

FUARA ULAŞIM NASIL SAĞLANACAK?

Fuara başvurusunu tamamlamış olan tüm öğrencilerimiz için Rektörlüğümüz, ulaşım imkânı sağlayacaktır. Her öğrencimiz iki gün sürecek olan fuarın yalnızca bir gününe katılabileceklerdir. Size en uygun günü tercih edebilirsiniz. İç Anadolu Kariyer Fuarına ulaşım için aşağıdaki linki tıklayıp, burada yer alan formu doldurabilirsiniz. (Linke erişim için “yobu” uzantılı mailinizin açık olması gerekmektedir.) https://forms.gle/Lm7eEiBmuKU3YRXy5

Gidiş dönüş saati, otobüsün kalkacağı yer, daha sonra başvuru yapanlarla paylaşılacaktır.

Yozgat Bozok Üniversiteli gençler olarak hepinizi, yeteneğinizi keşfetmeye ve müteşebbis ruhunuzu açığa çıkarmaya dönük olarak bu fuara katılmaya davet ediyoruz.

Fuarla ilgili ayrıntılı bilgi almak için  https://ikaf.erciyes.edu.tr/ adresine müracaat edebilirsiniz.

12.3.2020 17:23