YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SALİH KARACABEY’İN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 104. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Türk Milletinin tarih boyunca bağımsızlığı uğruna büyük fedakârlıklar sonucu sayısız zaferler kazandığını hatırlatan Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, “18 Mart 1915 tarihinde dünyadaki en güçlü silahlarla donanmış orduları dize getirerek Çanakkale’de elde ettiğimiz zafer, iman ve inançla girişilen hak mücadelesinin, çoğunlukta da olsa batıla karşı galip geldiğinin çok önemli bir göstergesidir. Bu başarı, her yönüyle bütün dünyaya verilen çok anlamlı bir mesajdır ve günümüzde de önemini korumaktadır.” dedi.

“Şanlı tarihimizde müstesna bir yeri bulunan Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünü büyük bir onur ve gururla kutluyoruz.” diyen Prof. Dr. Karacabey, “Bir milletin topyekûn küresel saldırılar karşısında ayakta kalma savaşı verdiği ve çok güç koşullar altında olmasına rağmen kazandığı bu zafer, Türk Milletinin tarih sahnesinden silinemeyeceğinin de teminatı haline gelmiştir. Atalarımız, ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmekle kalmamış; tarihin akışını değiştirmiş ve dünyada dengelerin yeniden kurulmasına neden olmuştur. Bu zafer aynı zamanda milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğinde karşısına çıkan bütün zorlukları aşabileceğini, düşmanlarına karşı galip gelebileceğini de açık bir biçimde ortaya koymuştur. 2016 yılında yaşanan hain darbe girişiminde, bu ruh bir kez daha vücut bulmuş ve ülkemizi parçalamak isteyen iç ve dış mihraklara en sert cevabı vermiştir. Bizi millet yapan bu anlayış ve değerler bütününü yaşatmak ve bu ruhu gelecek nesillere aktarmak, hepimizin öncelikli vazifeleri arasında yer almaktadır.” dedi.

Yeni Zelanda’da yaşanan ve 50 Müslümanın şehit edildiği terör saldırısına da değinen Prof. Dr. Karacabey, şunları söyledi: “Dün Çanakkale’de savaş meydanlarında bizlere saldıran küresel güçler, bugün farklı yöntemlerle, benzer amaçlar taşıyan eylemlerini İslam coğrafyasında devam ettirmektedir. Yeni Zelanda’da Cuma namazı sırasında iki farklı camiye, ırkçı bir terörist tarafından saldırı düzenlenmiş ve ibadet etmekte olan 50 Müslüman kardeşimiz şehit edilmiş, 36’sı da yaralanmıştır. Bu terör saldırısı asla bireysel bir eylem değil, yüzyıllardan beri sistematik bir şekilde inşa edilen İslam düşmanlığının sonucu olarak meydana gelmiştir. Geldiğimiz noktada tüm Müslümanların artık bilinçlenmesi, bu gerçekleri görmesi ve yekvücut olması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu hayâsız saldırılara karşı koymanın yolu da yine birlik, beraberlik, ihlas ve imanla yoğrulan Çanakkale ruhunu yeniden yaşamaktan geçmektedir. Bu vesile ile Çanakkale Zaferimizin 104. yıldönümünü en içten duygularla kutluyor, bütün şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi minnetle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını şükranla anıyorum.

17.3.2019 17:57