MEDYA ÇALIŞMALARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMLARI DEVAM EDİYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi ailesine yeni katılan öğrencilere yönelik düzenlenen oryantasyon programları devam ediyor.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz,  2021-2022 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezinde Eğitim Fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programına katıldı.

Oryantasyon programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ,  öğrencileri çok özlediğini ve yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencileri Yozgat Bozok Üniversitesi’nde görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Rektörümüz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anı çok özlemiştik. Sizleri burada görmek bizleri ziyadesi ile mutlu ediyor. Üniversiteler öğrenci olmadan anlamlı olmuyor. Öğrencisiz üniversite üniversitesiz öğrenci olmuyor. İyi ki buradasınız ve iyi ki bizi tercih ettiniz. Karma eğitim esasına bağlı olarak yüz yüze eğitimize devam ediyoruz. Sizleri tekrar şehrimizde ve üniversitemizde Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bir bireyi olarak görmek bize başka bir sevinç ve mutluluk katıyor.

Geleceğin eğitimcileri öğretmenleri olarak sizleri eğitim ve öğretim sürçlerinde çok daha donanımlı yetiştirmek gibi hedefimizin olduğunu bilmenizi isterim. Üniversiteler sürekli kendini geliştiren yenileyen ve sürekli çıtayı yüksek tutan kurumlardır. Akademiyada eğitim-öğretim süreçleri yönetilecekse sürekli ders materyallerinin güncellenmesi gerektiğini düşünenlerdeniz. Bunu yapmamız gerekiyor ve yapmak mecburiyetindeyiz.  Biz sizlerin çok iyi bir eğitimci ve iyi bir öğretmen olmanız için her ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız.

Derdimiz ve hayalimiz şu. Sizler bu ülkenin geleceği ve yarınlarısınız. Bizler sizi geleceğe çok iyi hazırlamak hedefindeyiz. Yarının eğitimcileri olarak sizleri çok iyi yetiştirirsek sizler geleceğin mühendislerini ve doktorlarını yetiştirmede iyi bir temel oluşturmuş olacaksınız. Bu açıdan Yozgat Bozok Üniversitesi kendisini sürekli yenilemekte ve bir kararlılık ortaya koymaktadır. Bizim de sizden beklentimiz her şeyden önce öğrenci olmanın sorumluluklarının bilincinde olun. Onun gerekliklerini yerine getirin. Kendinize hedefler belirleyin. Hayalleriniz olsun ve bu hayallerinizin peşinde koşun. Hayatınızın her anında, her diliminde başarı hikâyeleriniz ortaya çıksın.

Başarı tesadüfi değildir. Başarı hedef ve çaba isteyen bir süreçtir. Emek ve çaba olursa kendinizin dahi hayal edemeyeceği başarıları elde edebilirsiniz. Sizler hedefinize odaklanır, kararlılığınızı, azminizi inancınızın temeline oturtacak olursanız başarı kaçınılmazdır. “Kararlılıkla, Başarıya…” sloganımız Yozgat Bozok Üniversitesi’nin mottosudur. Kararlı ve inançlı olun. Hedefe odaklanın, başarı kesinlikle gelecektir. Ben bu duygularla Yozgat Bozok Üniversitesi’nin birer ferdi olarak aramıza katıldığınız için hepinizi muhabbetle kucaklıyorum.  Üniversite yönetimi olarak her zaman sizlerin huzuru, mutluluğu ve başarısı için her ne yapılması gerekiyorsa yapacağımızı bilmenizi isterim. Tek derdimiz sizleri geleceğe çok ama çok iyi hazırlamak. Yeni eğitim-öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.”

Düzenlenen oryantasyon programında Üniversitemizin sunduğu akademik, kültürel, sportif ve sosyal olanaklar tanıtılarak akademik ve idari yapı ile bölümlerin işleyişi anlatıldı. Yeni akademik yılın hem öğrencilerimiz hem de öğretim elemanlarımız için güzel geçmesi dilekleri ile oryantasyon tamamlandı.

22.10.2021 15:11 || 602 kez okundu.