ÜNİVERSİTEMİZDE KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ İLE ÇANAKKALE KONSER PROGRAMI

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi´nin 104. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla üniversitemiz Müzik Sanat Tarih Topluluğu tarafından konser programı düzenlendi.

ÜNİVERSİTEMİZDE KAHRAMANLIK TÜRKÜLERİ İLE ÇANAKKALE KONSER PROGRAMI

Üniversitemiz Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Rektörümüz Prof. Dr. Salih Karacabey, eşi Beyza Karacabey, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Çiftçi, Prof. Dr. Şenol Akın ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal Marşımızın Kabulünün 98. yıldönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 83. yıldönümü münasebeti ve Çanakkale Destanı'nın anlatıldığı etkinlik, şehitlerin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çanakkale türkülerinin seslendirildiği programda, 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale'de tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir destan yazan, ''Çanakkale Geçilmez'' dedirten, genç-yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlar bir kez daha anıldı.

19.3.2019 08:58